Bliži se kraj: Yahoo postaje Altaba

Yahoo kao kompanija odlazi u povijest, no Verizon će za najpopularnije servise poput maila, tražilice i slično najvjerojatnije i dalje koristiti ime Yahoo

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.01.2017. / 08:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nakon što je Marissa Mayer preuzela vodstvo u Yahoou činilo se kako se stvari u ovoj kompaniji mijenjaju i kako će ih izvući iz krize i vratiti barem dio starog sjaja iz devedesetih i početka prošlog desetljeća. No, brojni njeni potezi s kojima je pokušala poboljšati poslovanje nisu se reflektirali na prihodu kompanije te je prošle godine objavljeno kako će američki mobilni operater Verizon preuzeti Yahoo. Nakon otkrića o dva velika hakerska napada u kojima su ukradene informacije o milijunima korisnika Yahooa, čak je i ova akvizicija postala upitna, no prema posljednjim informacijama čini se kako bi Verizon ipak trebao preuzeti Yahoo.

Verizon će preuzeti samo dio Yahooa, a ovog tjedna saznali smo što će biti s ostatkom kompanije koji ima udio u Alibabi i Yahoou Japan te će, prema Tech Cruncheu, ostatak Yahooa 'preživjeti' kao investicijska kompanija koja će promijeniti ime – Yahoo, jedno od 'najpoznatijih internetskih imena' odlazi u povijest, a naslijedit će ga Altaba. Također, u Altabi ostat će samo pet članova odbora, a među njima neće biti Marisse Mayer i suosnivača Yahooa Davida Filoa te nije poznato kakva će biti sudbina trenutne izvršne direktorice nakon što Verizon preuzme kompaniju. Dok će Yahoo kao dosadašnja kompanija nestati (naravno, treba još sačekati potvrdu Verizonovog preuzimanja), Verizon će najvjerojatnije sačuvati ime Yahoo za dio popularnih internetskih servisa poput maila, tražilice, Yahoo Sporta tako da će se za korisnike tih usluga gotovo ništa neće promijeniti.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti