Objavljene nove fotografije i cijene Galaxyja S8 i S8+

Prema informacijama poznatog mobilnog insidera, cijena Galaxyja S8 na europskom tržištu iznosit će 799 eura, a modela S8+ 899 eura

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.03.2017. / 08:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung će za devet dana službeno predstaviti nove modele iz najjače Galaxy S serije, a tijekom vikenda objavljene su nove informacije o ovim mobilnim uređajima tako da već sada znamo gotovo sve o njima. Posljednje fotografije i glasine, odnosno cijene ovih telefona za europsko tržište objavio je Evan Blass, jedan od najpoznatijih insidera mobilne industrije. Prema njegovim informacijama, kada se Galaxy S8 i S8+ pojave na europskom tržištu (očekuje se da će prodaja ovih telefona početi 21. travnja), njihova cijena iznosit će 799 eura za model s manjom dijagonalom ekrana, odnosno 899 eura za model Galaxy S8+. 

Oba ova modela pokretat će, ovisno o tržištu na kojem će se prodavati, Qualcommov Snapdragon 835 procesor, odnosno Samsungov Exynos procesor, imat će 4GB RAM-a i 64GB memorije za pohranu podatka. Dobra vijest za sve buduće vlasnike ovih telefona jest da će imati i utor za microSD memorijske kartice tako da neće imati problema s pohranom podataka. Rezolucija stražnje kamere iznosit će 12MP, s prednje strane bit će 8MP za snimanje selfija, a treba izdvojiti i opcije poput vodootpornosti, USB-C priključak i 3,5mm izlaz za slušalice kojeg, čini se, Samsung ipak neće izbaciti kako su govorile neke ranije glasine.

Jedina razlika između ovih telefona bit će u veličini ekrana i baterije – oba modela trebala bi imati zakrivljene ekrane, zbog čega će Samsung izbaciti 'edge' iz imena. Galaxy S8 imat će 5,8 inčni ekran, a S8+ 6,2 inčni ekran, no kako će rub oko ekrana biti puno manji, dimenzije samih telefona bit će slične kao i u prošlogodišnjim modelima, no sami ekrani bit će veći.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti