Otvoreno prvo IMAX VR kino u svijetu

IMAX će u ponudi imati razne VR igre i filmove.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.02.2017. / 18:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

IMAX planira otvoriti još puno kino dvorana virtualne stvarnosti, a sada je prvi korak učinjen otvaranjem prvog takvog u Los Angelesu. Ovakva kina bit će poprilično drugačija od IMAX kina u kojima ste možda do sada već bili. Oni neće biti veliki, niti će imati ogromne ekrane.

Kino dvorane će biti opremljene udobnim sjedalima i moćnim kacigama virtualne stvarnosti pa će tako prosječni korisnici koji žele uživati u virtualnoj stvarnosti moći to učiniti bez trošenja puno novca na kupovinu svih potrebnih VR gadgeta.

Prva IMAX-ova VR kino dvorana u Los Angelesu ponudit će miks Starbreeze StarVR i HTC Vive kaciga virtualne stvarnosti. Ove kacige bit će postavljene na 14 izoliranih postolja koje će također imati Dbox kino sjedala, fizičke kontrolere kao i vibrirajući Subpac prsluk.

IMAX će ponuditi razne VR igre i filmove koji uključuju Eagle Flight, The Walk i Star Wars: Trials on Tatooine. U idućih nekoliko mjeseci bit će dodano više sadržaja, a kompanija IMAX planira otvoriti više VR kino dvorana u idućem periodu.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti