3 jednostavna načina kako se odmoriti od pametnog telefona

Kako se riješiti te ovisnosti, barem dovoljno dugo da se podružimo s prijateljima i obitelji te osjetimo blagdanski duh?

Martina Čizmić | 23.11.2017. / 08:38

Ovisnost o pametnom telefonu (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Tehnologija nam je olakšala život i rad, ali nam je isto tako promijenila životne navike. Postali smo ovisni o svojim gadgetima, pametnim telefonima i internetu.

U ovo blagdansko doba, kad bi se trebali posvetiti prijateljima i obitelji, nije neobično vidjeti ljude okupljene oko stola kako zure u svoje telefone i ne razgovaraju, nego tipkaju.

Pa kako se riješiti te ovisnosti, barem dovoljno dugo da se podružimo s prijateljima i obitelji te osjetimo blagdanski duh?

Možete se poslužiti jednostavnim trikom i zamoliti sve u društvu da svoje pametne telefone isključe i spreme u džepove ili torbe.

Ako to ne upali ili zbog drugih obaveza moraju biti dostupni, zamolite ih da svi stave svoje telefone na sredinu stola, ekranom okrenutim prema stolu. Prvi kojem zazvoni telefon, mora odraditi "kaznu" - platiti svima piće, večeru ili nešto treće.

No, postoji i još jedan način ako se želite odmoriti od ovisnosti, a opet ostati dostupni svima. Možda zvuči kontraproduktivno, ali radi se o - novom telefonu.

Zapravo, radi se o mobilnom telefonu koji nema pametne mogućnosti. Obični mobilni telefoni (ako ih tako možemo nazvati), manji su i laganiji od današnjih pametnih telefona, nemaju napredne mogućnosti, a opet vam omogućuju da obavite poziv ili pošaljete SMS poruku.

Mnogi proizvođači na tržištu imaju takve, jednostavnije telefone. Obično su namijenjeni starijim osobama koje se teže snalaze s tehnologijom.

Uložite nekoliko stotina kuna u takav telefon i koristite ga kad se želite odmoriti od moderne tehnologije.

Iz osobnog iskustva možemo vam reći da je vikend u društvu takvog "glupog telefona" pravi odmor. A ako vas uhvati dosada (dok recimo čekate autobus ili prijatelje koji kasne), uvijek možete odigrati neku od jednostavnijih igrica poput Tetrisa ili Zmije.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti