Brojeve telefona na WhatsAppu bi uskoro moglo zamijeniti nešto puno bolje

Ove opcije su za sad u razvoju, no kad jednom postanu dostupne na WhatsAppu uvelike će povećati razinu privatnosti korisnika.

Martina Čizmić | 31.12.2023. / 16:09

WhatsApp (Foto: Afp)

WhatsApp je do sad za povezivanje korisnika koristio njihov broj telefona ili QR kod koji su korisnici mogli skenirati kako bi se povezali i mogli si slati poruke. No, u WhatsAppu rade na još jednoj opciji koja bi povećala sigurnost korisnika, ali i omogućila lakši pronalazak i njihovo povezivanje.

Kako je objavio portal WAbetaInfo, koji redovito izvještava o novim i budućim opcijama u WhatsAppu, radi se na razvoju korisničkih imena koja bi korisnici koristili umjesto brojeva telefona. Točnije, prema trenuto dostupnim podacima, prilikom razmjene poruka, korisnici ne bi međusobno mogli vidjeti brojeve telefona.

WhatsApp, ilustracija WhatsApp je uveo novu opciju kojom možete zaštititi svoju privatnost - iskoristite ju!

Jednom kad korisnici odaberu svoje jedinstveno korisničko ime, moći će ga dijeliti s drugim korisnicima, a da pri tome ne otkrivaju druge osobne podatke. Iako nije jasno kad bi ova opcija mogla postati dostupna korisnicima, zna se da jednom odabrano korisničko ime ne bi bilo trajno, već bi ga korisnici mogli promijeniti u svakom trenutku.

Osim toga, u WhatsAppu razvijaju i mogućnost pretrage korisnika po njegovom korisničkom imenu, što bi trebalo olakšati samo pronalaženje korisnika.

Za sad je ovaj opcija u razvoju za web i Android verziju aplikacije, ali je za vjerovati kako će isto biti dostupno i korisnicima iOS-a u nekom trenutku.

WhatsApp Tajni kod stiže na WhatsApp: Evo što to znači za korisnike

Ono što nije poznato je kad bi ova opcija i službeno mogla biti uključena u aplikaciju, ali ako je suditi po ranijim najavama, to bi moglo biti kroz nekoliko tjedana ili mjeseci.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti