Facebook puše i na hladno: Uklanjat će sve objave koje bi mu možda mogle uzrokovati pravne probleme

Facebookova odluka nije obrazložena, no povezuje se i s nadolazećim predsjedničkim izborima u SAD-u.

Martina Čizmić | 01.09.2020. / 17:05

Facebook, ilustracija (Foto: AFP)

Facebook je uveo promjene u svoje uvjete korištenja koje mu omogućavaju da obriše bilo koju objavu za koju zaključi da bi mogla uzrokovati pravne probleme.

Možemo ukloniti ili ograničiti pristup vašem sadržaju, uslugama ili informacijama ako zaključimo da je to nužno kako bi se izbjeglo ili smanji izloženost pravnim ili regulatornim utjecajima na Facebook, stoji u novim uvjetima koji bi se trebali početi primjenjivati od 1. listopada.

Iz same tvrtke nije pojašnjeno zašto su tako odlučili.

Nagađa se kako je to posljedica ranijih kritika usmjerenih na način na koji Facebook regulira što njegovi korisnici mogu objaviti, brojne viralne snimke nasilja koje su se širile putem te društvene mreže te lažne informacije koje se šire mrežom. Ulogu sigurno igraju i nadolazeći predsjednički izbori u SAD-u, zbog kojih je Facebook već pooštrio pravila objava i oglašavanja.

Slika nije dostupna Revizija otkrila: Facebook ne čini dovoljno u borbi protiv diskriminacije na svojim platformama, a neke su odluke čak i štetne

Slika nije dostupna Zuckerberg: Facebook revidira pravila za sadržaj nakon Trumpove objave

Podsjetimo, i sam je Mark Zuckerberg izjavio kako nije zadovoljan načinom na koji se Facebook nosi s poplavom lažnih vijesti, viralnih nasilnih videa te lažnih oglasa, kako u vrijeme koronavirusa tako i u vrijeme izbora. 

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti