AŽURIRANO: Prije nego pročitate ovaj post, saznajte pravu priču oko ovog servisa — Zašto nikad ne biste smjeli lagati mediju? Pitajte smsaj.com.hr i Mirka Katića


Servis smsaj.com.hr od jučer je pušten u rad, a radi se o platformi za besplatno slanje SMS poruka prema svim mrežama u Hrvatskoj.

Kako napominju pokretači ovog projekta, besplatno slanje SMS poruka će trenutno biti dostupno samo u Hrvatskoj, no u skoro vrijeme plan je proširiti se na Srbiju i BiH. Na ovom servisu radi se od 2011. godine, no uz prekide radi fakultetskih obveza.

“Servis je trebao biti pušten prije dvije godine, no spriječila su nas ograničenja operatera i hrvatska birokracija. Na sreću svu birokraciju i dozvole smo riješili i odlučili smo startati s projektom.” — istaknuo je Mirko Katić, jedan od tri pokretača smsaj.com.hr-a.

Iako na tržištu postoji puno servisa koji mogu slati “besplatne” poruke poput Vibera, WhatsAppa i mnogih drugih, Mirko kaže kako vjeruju da SMS neće nestati još jako dugo, pogotovo u našim zemljama. 

Developeri kažu kako im nije cilj obogatiti se od ovog servisa, no postoje modeli na kojima bi mogli zarađivati, primjerice kroz linkove i tekst koji se stavljaju na dno poruke, što bi svakako moglo biti zanimljivo oglašivačima. 

Da je ovo zanimljivo ljudima pokazuje broj od preko 200 poslanih poruka u vrijeme je servis bio u fazi finalizacije spajanja na web, a u manje od 24h preko servisa je poslano 3000 poruka, bez PR-a.

Mirko mi je u telefonskom razgovoru istaknuo kako su dogovorili sve potrebne stvari s operaterima tako da sa slanjem besplatnih poruka neće biti problema, no kada se broj poveća, onda stupaju na red pregovori oko cijene. Također, najavljene su aplikacije za iOS i Android koje bi trebale stići kroz tjedan dana.

Na servisu se radilo dva i pol tjedna, i važno je spomenuti da se brojevi telefona ne pohranjuju, tako da je sigurnost zajamčena. Od noviteta uskoro dolazi i mogućnost odgovaranja na broj mobitela pošiljatelja, što za sada nije slučaj.

Servis možete isprobati na smsaj.com.hr.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju