Korisnici Windowsa 7 imaju novi problem, nemaju dopuštenje za gašenje vlastitog računala

Korisnici operativnog sustava Windows 7 imaju more problema koji su povezani sa svim, samo ne s gašenjem korisničke podrške tom operativnom sustavu, a Microsoft je pod sve većim pritiskom da ih riješi.

Branimir Vorša | 10.02.2020. / 11:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Otkako je operativni sustav Windows 7 službeno proglašen "mrtvim", odnosno otkako od siječnja ove godine za taj OS više nema sigurnosnih nadogradnji, korisnici koji ga koriste iskusili su niz problema, no malo koji od njih imao je veze sa samim gašenjem korisničke podrške u smislu sigurnosnih nadogradnji.

Najnoviji slučaj koji je dosad prijavilo dosta korisnika operativnog sustava Windows 7 doista je bizarnog karaktera. Naime, neki korisnici tog operativnog sustava sad više ne mogu niti pokrenuti softversko gašenje računala.

Nedavno je Microsoft bio primoran pustiti neplaniranu nadogradnju Windowsa 7, ali nakon što su sami zakuhali problem u pokušaju da korisnike tog operativnog sustava upozore da je istom "istekao rok", tako što se korisnicima odjednom pojavio crni zaslon.

Problem koji neki korisnici Windowsa 7 imaju sad jest taj da im operativni sustav govori da nemaju dopuštenje za gašenje računala. Odjednom i bez očitog razloga.

Taj problem korisnici su počeli prijavljivati tijekom proteklog vikenda, a iz Microsofta su potvrdili da su zaprimili prijave tog problema, no nisu potvrdili da on i postoji. Sukladno tome, nije obznanjeno hoće li i kad popraviti taj problem.

Kako stvari stoje zasad, čini se da će Microsoft morati i drugi put pustiti prisiljenu nadogradnju za svoj "preminuli" operativni sustav.

Izvor: Slashgear.com

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti