Galerija

U moru aplikacija koje developeri diljem svijeta svakodnevno izbace u trgovine aplikacija (i izvan njih), zaista se može pronaći nešto za svakoga. Od aplikacija za povećanje produktivnosti, zabavu, učenje, pa čak i aplikacije za vježbanje i sport.

No, neke su aplikacije posebnije od drugih jer nude nešto novo i zanimljivo. Takva je i aplikacija Sabre School, odnosno škola baratanja sabljom koja je borilačke vještine spojila s vjerojatno najpoznatijim serijalom filmova - Zvjezdanim ratovima. 

Korisnici mogu preuzeti aplikaciju na svoj pametni telefon i uz malo mašte naučiti baratati svjetlosnom sabljom u maniri najboljih jedija. 

To je aplikacija za sve one koji žele naučiti originalan fantasy stil mačevanja, bez obzira na godine i preferencije. Sav sadržaj utemeljen je na realnim stilovima borbe po uzoru na europsko i azijsko mačevanje, pojasnio nam je autor aplikacije, Vlatko Čerepinko koji je u njenu izradu uložio puno truda i entiuzijazma. Nadam se da će budući korisnici to i prepoznati i da će uživati u učenju formi, meditaciji i skupljanju novih umijeća.

Zanimalo nas je kako je uopće došlo do ideje za izradom ovakve aplikacije?

Ideja je došla sama od sebe. Primijetio sam da nema nikakve slične aplikacije, a mogli bismo reći da je Sabre School presjek mojih interesa; borilačke vještine, programiranje i Sci-Fi sadržaj. Izrada je trajala malo više od godinu dana i moram priznati da je bilo dosta izazovno. Dosad nisam imao iskustva u izradi mobilnih aplikacija, a istovremeno sam si dosta visoko postavio ljestvicu što se tiče kvalitete izrade i sadržaja, prisjeća se Čerepinko.

Glavna je karakteristika ove aplikacije što, uz bogatu teoriju i opise, sadrži kvalitetan video i foto sadržaj.

Većina video sadržaja ne prikazuje samo pokrete, već i konkretnu primjenu u borbi. Vjerujem da je ovo jedina aplikacija ovakvog tipa, ističe Čerepinko.

Osnovna aplikacija besplatna je za sve, a za one koji žele naučiti više, postoji i opcija dodatne pretplate. 

Osnovna učenja jesu besplatna, a za ostali sadržaj korisnik se može pretplatiti. Korisnici imaju opciju odabira standardnog prikaza video materijala, ili HD prikaza za bolji doživljaj na većim uređajima poput tableta, dodaje Čerepinko.

Aplikacija je dostupna tek kratko vrijeme, no već su komentari korisnika izuzetno pozitivni. Kakvi su planovi za dalje?

Kao što se može vidjeti i unutar same aplikacije, iduće dvije ekspanzije najavljene su za listopad i prosinac ove godine i donose nove vrste učenja. Vjerujem da je to samo početak, a osim dodatnog sadržaja planirane su i brojne nove funkcionalnosti koje će dodatno obogatiti Sabre School, ističe na kraju razgovora za Zimo Čerepinko. 

Svi ljubitelji Zvjezdanih ratova, borilačkih vještina ili jednostavno oni koji traže nove načine rekreacije, aplikaciju mogu preuzeti u App Store i Google Play trgovini. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju