Stanje Interneta: rezime za 2010 godinu [INFOGRAPHICS]

Koliko je zapravo velik Internet i što je to Internet? Kolika web stranica postoji na Internetu? Koliko Internet korisnika postoji na svijetu?

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 27.01.2011. / 19:41

Stanje Interneta: rezime za 2010 godinu [INFOGRAPHICS]

Koliko je zapravo velik Internet i što je to Internet? Koliko web stranica postoji  na Internetu? Koliko Internet korisnika postoji na svijetu?

Internet je informacijska superprometnica, tj. mreža koja povezuje regionalna čvorišta, a preko njih pojedinačne lokalne računalne mreže. Internet je spoj tih velikih i malih mreža diljem svijeta.

Povijest Interneta seže od 1962. godine kada je primarno ta tehnologija bila razvijana za potrebe američke vojske odnosno to je bio projekt američke vojske pod nazivom ARPANET.

Internet danas predstavlja najveću mrežu na svijetu koja povezuje gotova sva računala.  Tako je svaki deseti korisnik Interneta barem jednom stavio video na Internet. Svaki dan se instalira preko 20 milijuna Facebook aplikacija. Sve ove zanimljive podatke vam donosi  Zimo u infografici od Focusa koja prikazuje koliko je Internet zaista velik.

Kliknite na sliku dolje za potpunu i veću infografiju.

Via [Gizmodo]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti