Stigao je novi Google Chrome, svakako ga odmah instalirajte

Googleov web preglednik dogurao je do inačice 61 i svakako ga morate instalirati, prvenstveno zbog sigurnosti

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 08.09.2017. / 07:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Uglavnom svi web-preglednici, pa tako i Googleov Chrome, koji je i dalje najpopularniji na svijetu, konstantno stižu u novim verzijama, jer korisnici su sve zahtjevniji, a ni sigurnosni aspekti nisu zanemarivi, dapače. Tako je Google Chrome objavljen u inačici 61, koja između ostaloga svima koji instaliraju taj internetski preglednik jamči zakrpe za čak 22 sigurnosna propusta koja egzistiraju u dosadašnjim verzijama. Već sama ta činjenica više je nego dovoljna da instalirate posljednju stabilnu verziju, odnosno nadogradite svoj postojeći web-preglednik ako ste korisnik Chromea.

Od navedena 22 propusta, objavili su sigurnosni analitičari, šest ih je etiketirano kao potencijalno vrlo opasni i spadaju u višu kategoriju sigurnosne ugroze, a Google je onima koji su pomogli u otkrivanju sigurnosnih propusta ukupno isplatio 23.500 američkih dolara nagrada. Jasno je, dakle, da praktički i ne postoji izbor ako želite svoj operativni sustav zadržati sigurnim, poglavito kroz web-preglednik, koji je vrlo često u posljednje vrijeme jedan od najranjivijih dijelova samoga OS-a. Naravno, sigurnosne zakrpe nisu jedino što donosi Google Chrome 61.

Iz Googlea su poručili kako ćete s novom verzijom imati ugodniji rad, a i optimizacija je bolja, tako će novi Chrome svakoj internetskoj stranici omogućiti da detektira trenutačno stanje radne memorije kako bi se korisniku dostavio sadržaj primjeren njegovu računalu. Google Chrome 61 donosi i nativne video kontrole, bolje će se nositi s JavaScript “napastima”…

Novi Google Chrome dostupan je za sve desktop operativne sustave, Windows, macOS i Linux, a verzije za Android i Chrome OS trebale bi se pojaviti za nekoliko dana. Novi Google Chrome možete preuzeti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti