TikTok uzvraća udarac: Počeo s lansiranjem svog "rivala Instagramu"

Iako je trenutno dostupan tek odabranim korisnicima u Kanadi i Australiji, ne možemo se oteti dojmu da smo tako nešto već - vidjeli.

Martina Čizmić | 19.04.2024. / 08:43

TikTok, ilustracija (Foto: Getty Images)

TikTok je postupno počeo otvarati pristup svojoj inačici rivala Instagrama - TikTokNotes. Za sad je dostupan samo dijelu korisnika u Australiji i Kanadi koji će imati mogućnost ograničenog testiranja nove aplikacije.

S obzirom na to da TikTok Notes još uvijek nije dostupan u Europi, ne možemo vam dati informacije iz prve ruke, ali ono što možemo reći je da nas, na prvi pogled, podsjeća na kombinaciju Instagrama i Pintresta.

TikTok Korisnici TikToka počeli dobivati obavijesti o velikom novitetu koji kompanija priprema

Kao i na, primjerice platformi X, korisnike na naslovnoj stranici dočekuju dvije kategorije - Za vas i Pratim, koje prikazuju različite objave drugih korisnika Notesa. Naglasak je na vizualnom doživljaju, pa su tako objave podijeljene u dva stupca u kojima se vidi fotografija, korisničko ime i kratak tekst ispod fotografije.

 

 

Klikom na fotografiju otvara se objava koja, da ne znate, rekli biste da je objavljena na Instagramu.

Međusobno kopiranje pojedinih značajki nije ništa novo za velike društvene mreže. Meta je godinama kopirala neke TikTokove značajke, a izgleda da su Kinezi sad odlučiti uzvratiti.

Za sad nije poznato kad će (i hoće li) TikTok Notes biti dostupne korisnicima u Europi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti