Vraća se legendarni Tamagotchi, ovoga puta u modernom izdanju

Elektronički kućni ljubimac koji je bio hit krajem devedesetih godina prošlog stoljeća vraća se u novom izdanju.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 26.11.2017. / 11:49

My Tamagotchi Forever
My Tamagotchi Forever

 Dovoljno je reći Tamagotchi i mnogi će se sjetno vratiti u devedesete, kada je ova igračkica, zapravo privjesak za ključeve bio nevjerojatno popularan. Priča je krenula 1997 godine kada se Tamagotchi “rodio” i ekspresno osvojio svijet, koji je uz igru imao i zadatak učenja najmlađih odgovornosti. Jer, Tamagotchija je trebalo konstantno paziti i maziti, davati mu hranu, paziti da se ne razboli, posvetiti mu dovoljno pažnje za igru, zapravo s njim je trebalo raditi sve ono što bi se trebalo raditi i s pravim kućnim ljubimcima, naravno ovdje ipak nije postojala opasnost od tragičnog ishoda ako biste ga zapustili…

Tih godina je Tamagotchi bio pandan Pokemonima koji su ne tako davno izazvali globalnu histeriju, ali kako se razvijala tehnologija, tako su i “starci”, a Tamagotchi se pretvorio u njega, kada je u pitanju tehnološka izvedba, polako ali sigurno završavali negdje na dnu ladica, ormara, torbi… Ipak, posljednjih godina svjedočimo trendovima povratka u vremena koji će mnogi nazvati romantičnim, pa je tako stiglo i doba da se Tamagotchi “reinkarnira” i doživi svoju novu mladost, ovoga puta s mogućnostima prilagođenima modernom dobu i tehnologiji kakvu koristimo danas.

Za to je zaslužna kompanija Bandai Namco, koja je pokrenula projekt My Tamagotchi Forever, igricu koja će se od 2018. moći instalirati na sve Android i iOS mobilne uređaje. Osnove će ostati isto, sve ono što ste s Tamagotchijem i za njega morali raditi krajem devedesetih, ako ste ga imali, morat ćete raditi i sada. Dakako, postoje razlike, jer nova verzija će donijeti i brojne nove mogućnosti, a odlična je vijest što će osnovna verzija igrice biti potpuno besplatna. Za sada samo Kanađani s Appleovim uređajima na iOS platformi mogu koristiti My Tamagotchi Forever, svi ostali morat će se strpjeti do iduće godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti