Web kamera u Zagrebu uhvatila trenutak pada vojne bespilotne letjelice

Na internetu ipak postoji kakva takva snimka pada nepoznate bespilotne letjelice u Zagrebu.

Branimir Vorša | 11.03.2022. / 14:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nepoznatu bespilotnu letjelicu za koju se vjeruje da je zapravo sovjetski tip bespilotne krstareće letjelice Tupoljev Tu-141 Striž, iznad Zagreba su ipak snimile lokalne web kamere koje su povezane s portalom Windy.com.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Ono što je jedna od tih web kamera zabilježila jest jarko svjetlo iznad zagreba prija samog pada letjelice, no snimka je zapravo samo niz fotografija napravljenih tijekom posljednja 24 sata, no pad je ipak uhvaćen na jednoj od tih fotografija.

Slika nije dostupna Tupoljev Tu-141 Striž: Zašto se bespilotna izviđačka krstareća letjelica sovjetske proizvodnje koristi padobranom?

Bespilotna letjelica nepoznatog porijekla stigla je s područja Ukrajine, no otkud točno, zasad nije poznato i to ostaje predmetom istrage, kao i utvrđivanje o kakvom tipu letjelice je točno bila riječ. Tijekom leta preletjela je i preko Rumunjske te Mađarske, a zanimljivo je da niti jedna od te dvije zemlje (isto tako članica NATO saveza kao i Hrvatska) nije reagirala na nepoznati objekt koji leti njihovim suverenim zračnim prostorom.

Letjelica je hrvatskim zračnim prostorom prije pada letjela oko sedam minuta.

Letjelica se srušila iza 23 sata te pri njezinom padu na sreću nije došlo do tragičnih posljedica.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti