6 vrhunskih telefona koji će se pojaviti u prvoj polovici 2016. godine

Početak godine donosi nam brojne telefone visokog ranga...

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.12.2015. / 09:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Godina koja je na izmaku donijela je puno odličnih pametnih telefona, a ovaj trend nastavit će se i u 2016. godini.

Početak godine je, kao i uvijek, poprilično uzbudljiv jer se tada održavaju CES (Sajam potrošačke elektronike) u Las Vegasu i MWC (Svjetski mobilni kongres) u Barceloni, događaji na kojima se obično predstavljaju najvažniji telefoni za tu godinu.

Prva polovica 2016. godine donijet će brojne telefone visokog ranga, a većinu njih će pokretati Android operativni sustav.

ASUS ZenFone 3

Ovogodišnji flagship model kompanije ASUS, ZenFone 2, donio je prilično impresivne performanse po pristupačnoj cijeni. Ovaj model je ujedno i prvi pametni telefon sa 4 GB RAM memorije pa se dobra kvaliteta po pristupačnoj cijeni očekuje i od njegovog nasljednika.

Očekuje se da će novi ZenFone doći sa sve popularnijim skenerom za otisak prsta, USB Type-C ulazom, no ostatak specifikacija trenutno nije poznat. ZenFone 2 pojavio se na prošlogodišnjem CES-u pa se očekuje da će na istom događaju biti predstavljen i novi model.

HTC One M10

Trenutno ne postoje nikakvi detalji o novom HTC One M10 telefonu, a očekivanja su da će tajvanska kompanija svoj novi flagship uređaj predstaviti na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni. One M9 se po izgledu nije previše razlikovao od svog prethodnika pa je moguće da će HTC ove godine predstaviti potpuno novi dizajn.

LG G5

Očekuje se da će LG G5 biti predstavljen u travnju, a ovo će biti prvi telefon kojeg će pokretati Snapdragon 820 procesor. Osim ovoga, tu će biti i Quad HD ekran od 5,6 inča, zadnja kamera od 21 MP i prednja kamera od 8 MP. Također, postoji mogućnost da će kućište ovog modela biti metalno. Naravno, nijedna informacija još uvijek nije službeno potvrđena.

Samsung Galaxy S7 i S7 Edge

Očekuje se da će nasljednici ovogodišnjih modela, Samsung Galaxy S7 i S7 Edge, izgledati identično, odnosno da će imati kućište od metala i stakla. Također, očekuje se Super AMOLED Quad HD ekran od 5,2 inča, kamera od 20 MP, podrška za SD karticu i Exynos 8890, odnosno Snapdragon 820 procesor.

Samsung će svoje nove modele najvjerojatnije predstaviti na MWC-u 2016. godine.

Sony Xperia Z6

Kao i većina flagship telefona u 2016. godini, i Sonyjeva Xperia Z6 će najvjerojatnije u sebi imati Snapdragon 820, a očekuje se i da će ovaj model biti vodootporan. Nažalost, ne očekuje se drastična promjena u dizajnu u odnosu na Z5. Sony će najvjerojatnije u idućoj godini predstaviti pet različitih verzija Xperia Z6 modela, od 4 do 6,4 inča.

iPhone 7

iPhone 7 gotovo sigurno neće biti predstavljen početkom godine, već tek u rujnu 2016. Već se sada nagađa da bi nova perjanica Applea ovaj put mogla biti bez fizičke "home" tipke, ali i bez 3,5mm ulaza za slušalice. Više detalja bit će poznato do rujna 2016. godine.

Izvor: Phonearena

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti