Acer Liquid Jade Primo – smartphone za ljubitelje Windowsa

Za one koji ne žele iPhone ili Androide, uskoro stiže novi Acerov pametnih telefon koji pokreće posljednja verzija Microsoftovog operativnog sustava

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2016. / 09:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Microsoftu mogu biti iznimno zadovoljni s brojem korisnika koji su do sada instalirali posljednju verziju njihovog računalnog operativnog sustava Windows 10 te se nadaju kako bi ovaj OS mogao privući i mobilne korisnike koji većinom koriste Androide, odnosno Appleove telefone. Ova je kompanija krajem prošle godine predstavila prve Windows 10 telefone (Lumia 950 i 950 XL), a Acer je na CES sajmu u Las Vegasu sada predstavio novi smartphone kojeg pokreće Microsoftov operativni sustav i koji će se u prodaji na europskom tržištu pojaviti u veljači sljedeće godine.

Model Liquid Jade Primo dolazi s velikim OLED ekranom dijagonale 5,5 inča Full HD rezolucije, radi na Snapdragon 808 procesoru, ima 3GB RAM-a i 32GB prostora za pohranu podataka. Ljubitelji fotografiranja cijenit će stražnju kameru sa senzorom rezolucije 21MP s kojom se mogu snimati 4K videozapisi, dok prednja 8MP kamera podržava snimanje Full HD videozapisa. Od ostalih opcija treba spomenuti i USB-C priključak te jednu od najzanimljivijih opcija novih mobilnih Windowsa – podršku za Continuum, odnosno putem posebnog dodatka korisnici će moći spojiti ovaj telefon s monitorom i koristiti ga na sličan način kao i Windows 10 računala. Inače, Acer je ovaj telefon prvi puta najavio još u rujnu prošle godine na IFA sajmu kada su se pohvalili kako pripremaju prvi 'PC telefon' Jada Primo, a osim što smo napokon saznali sve detalje o ovom uređaju, saznali smo i cijenu koja će na europskom tržištu iznositi 569 eura.  

Izvor: PC World

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti