Amazon radi na novom mobilnom telefonu?

Iako je Amazon Fire neslavno propao, u Amazonu ne odustaju od tržišta pametnih telefona.

Martina Čizmić | 06.06.2017. / 11:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Amazonov izlet u svijet proizvođača mobilnih telefona neslavno završio, činilo se kako je to poglavlje za ovu tvrtku završeno.

No, izgleda da bi Fire ipak mogao dobiti svojevrsnog nasljednika. Ako je suditi prema informacijama koje dolaze iz Indije, Amazon je odlučio napraviti potpuni zaokret i okrenuti se tržištima u razvoju te im ponuditi uređaj koji će biti sušta suprotnost Fireu - Ice.

Ice bi trebao imati ekran između 5,2 i 5,5 inča (13 i 14 centimetara), 2GB radne memorije i 16GB pohrane, a pokretat će ga Snapdragon 435 procesor. Navodno bi cijena trebala biti manja od 100 dolara (650 kuna), ali postoji i mogućnost da se do samog predstavljanja promijeni.

Za razliku od Amazon Firea koji je bio izuzetno skup i koristio operativni sustav koji je bio Android, ali istovremeno nije mogao koristiti aplikacije iz Google Play trgovine, odluka da naprave punokrvni Android telefon i lansiraju ga po nižoj cijeni na tržišta u razvoju, čini se kao dobar izbor.

Prema informacijama s kojima raspolaže NDTV, Ice bi se mogao pojaviti na tržištu do kraja godine, a hoće li biti dostupan i izvan granica Indije, još nije poznato.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti