Ambicije o globalnom liderstvu danas su se pretvorile u "borbu za preživljavanje", ali šef Huaweija i dalje je optimističan

Tijekom govora na Huawei Connect eventu predsjednik kompanije Guo Ping rekao je kako je trenutačni cilj kompanije - preživljavanje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2020. / 11:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve donedavno ambicije Huaweija bile su usmjerene na preuzimanje globalne dominacije na tržištu pametnih telefona i činilo se kako kinesku kompaniju ništa ne može zaustaviti u ostvarenju tih ciljeva. No pokazalo se da se stvari mogu radikalno promijeniti kada se u igru uplete politika te su problemi za Huawei počeli kada je Trump američkim kompanijama zabranio suradnju s Kinezima. Uslijedile su nove zabrane, uključujući i zabranu pristupa tehnologijama i procesorima američkih kompanija, što je donijelo nove velike probleme.

Huawei uređaji Huawei predstavio najnovije uređaje koji dolaze na hrvatsko tržište

Ambicije o globalnom liderstvu brzo su se istopile i umjesto borbe za vrh, trenutačni cilj Huaweija je - preživljavanje. Tako je tijekom eventa Huawei Connect rekao predsjednik kompanije Guo Ping. Huawei je u teškoj poziciji ovih dana. Zbog konstantne agresije nalazimo se pod znatnim pritiskom, komentirao je situaciju u kojoj se nalaze Ping. Naglasio je da će se nastaviti boriti protiv američkih sankcija i zabrana, unatoč činjenici da su zbog njih u SAD-u “tri puta mijenjani zakoni”, što predstavlja velike izazove za proizvodnju i operacije kompanije.

Slika nije dostupna Huawei na svojoj konferenciji predstavio cijeli niz softverskih novosti - od operativnog sustava otvorenog koda do inovativne istraživačke platforme

Rješenje za probleme s pametnim telefonima, odnosno isporukom čipseta traže i dalje, a usprkos svim problemima i dalje je optimističan što se tiče budućnosti kompanije u IT sektoru, pogotovo kada je u pitanju povezanost, računarstvo, cloud, umjetna inteligencija te industrijske aplikacije. Upravo su na tim poljima najveće šanse i prilike za Huawei, smatra Ping.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti