Apple diže ruke od Thunderbolt monitora

Prema pisanju Mashablea, Apple odustaje od daljnje proizvodnje i distribucije svoje inačice monitora visoke klase poznatog pod nazivom Thunderbolt Display.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 24.06.2016. / 10:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ovaj 27-inčni monitor pušten je u prodaju 2011. godine kada je zamijenio tadašnji Apple LED Cinema Display, iako te dvije generacije imaju gotovo identične tehničke specifikacije. Ovaj potez tog kalifornijskog giganta zapravo ni ne čudi toliko, budući da su brojni mediji prije samog početka ovogodišnje WWDC konferencije izvještavali kako se na tržištu nalazi tek ograničena količina Appleovih monitora.

Oko cijele priče oglasio se i Apple, iz kojega su potvrdili kako obustavljaju distribuciju Apple Thunderbolt Displayja, no on će i dalje biti dostupan na njihovom webshopu, u Appleovim trgovinama i kod službenih resellera sve do isteka zaliha.

S rezolucijom od 2560 x 1440 ppi, Thunderbolt slovi kao najtraženiji monitor svojeg vremena. Proteklih godina na tržište su se uspjeli probiti 4K monitori čija dominacija na policama iz dana u dan raste pa je bilo samo pitanje vremena kada će Apple priznati zaostatak za konkurencijom. Početkom mjeseca iskakale su glasine kako kompanija radi na 5K monitoru s ugrađenom grafičkom koja bi trebala poslužiti kao pomoć pri pogonjenju tolikih piksela, no sve to za sada još ostaje na razini glasina.

Mada postoji velika vjerojatnost kako bi na jesen Apple mogao izbaciti poboljšani Thunderbolt, no i to je upitno budući da ostatak tržišnih igrača poput LG-a, Samsunga ili Della već nudi kvalitetne proizvode koji savršeno rade s Appleovim hardverajem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti