Apple Music dostupan i u Hrvatskoj: Evo koliko stoji mjesečna pretplata

Ima i caka! Iako katalog Apple Musica obuhvaća više od 60 milijuna pjesama, nisu sve pjesme dostupne u Hrvatskoj, zbog čega bi dio korisnika mogao biti razočaran.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.04.2020. / 10:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od velikih kritika hrvatskih korisnika Appleu bila je nedostupnost dijela usluga u našoj zemlji, a upravo je to bila jedna od tema prilikom nedavnog sastanka premijera Plenkovića i izvršnog direktora kompanije Tima Cooka. Je li premijer zaista utjecao na Cooka ili je to rezultat novog globalnog ugovora o licenciranju koji je američka kompanije potpisala s tri velika izdavača (Universal, Sony i Warner) u prvom ovogodišnjem kvartalu trenutačno nije poznato, no ono što je važno jest da je u Hrvatskoj od danas napokon službeno dostupan glazbeni streaming servis Apple Music.

Službeno najavljen glazbeni servis Apple Music Službeno najavljen glazbeni servis Apple Music

Iako o tome nema službenih informacija na Appleovim stranicama, ako danas pokrenete aplikaciju “Glazba” na iPhoneu, vidjet ćete obavijest da se moguće pretplatiti na Apple Music. Prvih šest mjeseci korištenja aplikacije potpuno je besplatno, a tko želi nastaviti koristiti ovu uslugu trebat će platiti 44,99 kuna mjesečno.

Pretplatnicima Apple Musica dostupno je više od 60 milijuna pjesama kojima će imati pristup dok god plaćaju pretplatu za korištenje servisa. No prema onom što možemo pročitati na nekim hrvatskim forumima i u što smo se sami uvjerili listanjem kataloga, u Hrvatskoj nisu dostupne sve pjesme koje se inače nalaze u ponudi ovog servisa i čini se da bi dio korisnika mogao ostati razočaran.

U Hrvatskoj su dostupni i drugi glazbeni streaming servisi poput npr. Deezera, dok se najpoznatiji glazbeni streaming servis Spotify i dalje nije može koristiti u Lijepoj Našoj.

Gramofonska ploča Najveća zarada glazbene industrije dolazi od streaminga, a sve su popularnije – i gramofonske ploče

Apple Music od danas nije dostupan samo u Hrvatskoj, već je taj servis sada dostupan u čak 52 nove zemlje, a ukupno je dostupan na čak 167 tržišta, dok je Spotify dostupan u samo 79 zemalja, prema stranici Music Business Worldwide.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti