Apple priprema nove verzije softvera za iPhone i pametni sat: Evo što možemo očekivati

Ostalo je nešto manje od 2 mjeseca do konferencije na kojoj će Apple predstaviti novu verziju iOS-a, a već sada je poznato na koje će se opcije tvrtka fokusirati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2022. / 14:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple svake godine predstavlja nove verzije operativnih sustava za brojne svoje uređaje - telefone, tablete, računala, satove i AppleTV, a prve najave novog softvera objavljuje na Worldwide Developer Conference (WWDC), eventu namijenjenom prvenstveno developerima. Ta će se konferencija ove godine održati između 6. i 10. lipnja, a iako iz Applea ne žele govoriti o tome što će na njoj predstaviti, prve informacije o lipanjskim novitetima objavio je novinar koji je odlično upoznat sa situacijom u kompaniji Marc Gurman.

Slika nije dostupna “Projekt Breakout”: Otkriveni Appleovi veliki planovi na financijskom tržištu

Prema njegovim informacijama, kodno ime nove verzije Appleova mobilnog operativnog sustava iOS 16 jest “Sydney”. Od novog iOS-a ne treba očekivati revoluciju niti neke velike promjene u dizajnu operativnog sustava i sučelja, no prema Gurmanu, Apple priprema “značajna poboljšanja” vezano uz način na koji se primaju obavijesti, a spominje i novi način praćenja zdravstvenih parametara. Nadogradnje softvera očekuju i korisnike iPada, pri čemu je Gurman posebno naglasio jest da bi Appleov tablet mogao dobiti novo sučelje za multitasking.

Promjene, tj. nadogradnje očekujemo i na operativnom sustavu za Appleov pametni sat. Gurman i za sat spominje da bi najveće novosti trebale biti vezane uz praćenje aktivnosti i zdravlja. Što se operativnog sustava za računala tiče, trenutačno nema nikakvih informacija o macOS-u, odnosno priprema li Apple veće promjene ili samo manje novitete.

Slika nije dostupna Apple radi na potpuno novom sustavu prodaje iPhonea i iPada

Osim o softveru, Gurman je objavio i informacije oko hardvera koji Apple razvija. Do kraja godine tako možemo očekivati redizajniranu verziju njihova najpopularnijeg prijenosnika (MacBook Air), novi 13-inčni MacBook Pro te nadograđene modele Mac minija i 24-inčni iMaca.

Izvor: MacRumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti