Apple službeno objavio kada će predstaviti nove modele iPhonea i jasno dao do znanja što možemo očekivati

Na pozivnici za virtualnu konferenciju poslanoj novinarima stoji: "Hi, speed" - novi modeli iPhonea 12 imat će podršku za 5G, što znači i brži internet.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.10.2020. / 07:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što na virtualnoj konferenciji održanoj u rujnu Apple nije predstavio nove modele svojih telefona, ljubitelji kompanije s nestrpljenjem su čekali službenu objavu datuma kada će, također virtualno, predstaviti iPhone 12. Jučer smo to i saznali, iz Cookove kompanije najavili su event koji će se održati sljedeći utorak 13. listopada.

iPhone (Foto: AFP) Objavljeni detalji o najjeftinijem iPhoneu 12, koji će Apple predstaviti početkom listopada

Uz najavu događaja, Apple je svima odmah jasno dao do znanja što možemo očekivati te na pozivnici poslanoj novinarima stoji: "Hi, speed". To se odnosi, nije teško pogoditi, na 5G mrežu koju bi trebali podržavati svi novi modeli i zahvaljujući kojoj će vlasnici tih uređaja moći surfati velikim brzinama (naravno, tamo gdje postoji 5G mreža).

S obzirom na to da glasine o novim modelima Appleovih telefona pratimo mjesecima, čini se da, barem što se iPhonea tiče, ne bi trebalo biti iznenađenja. Očekujemo dva "obična" modela novih telefona - iPhone 12 mini i iPhone 12 te dva Pro modela. Sva četiri uređaja trebala bi imati najnoviji i najsnažniji Appleov hardver i grafiku te će prvi put svi novi modeli imati OLED ekrane.

iPhone mini, tvrde brojne glasine, imat će 5,4-inčni ekran i nešto manji notch u odnosu na ostatak novih modela, dok će klasična dvanaestica imati 6,1-inčni ekran. Oba modela trebala bi imati dvije stražnje kamere s kojima će se moći snimati i širokokutne fotografije te zahvaljujući softveru portretne fotografije.

Slika nije dostupna Korisnici iPhonea godinama su čekali ovu opciju, a sad je napokon dostupna i možete je koristiti odmah

iPhone Pro 12 imat će 6,1-inčni ekran, dok će Pro Max imati najveći ekran na Appleovu telefonu dosad - dijagonala će iznositi 6,7 inča, a oba modela imat će tri stražnje kamere i lidar, po čemu će se razlikovati od dva obična modela.

Korisnicima se sigurno neće svidjeti što u pakiranjima s telefonima neće biti punjača niti slušalica. Što se cijene tiče, ona bi trebala iznositi od 699 dolara za iPhone 12 mini, iPhone 12 trebao bi stajati 799 dolara, dok će se Pro modeli prodavati po cijenama od 999 dolara, odnosno 1099 dolara, koliko bi trebao stajati model 12 Pro Max.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti