Apple sutra predstavlja novi iPhone!

Apple će pokušati povećati prodaju s pametnim telefonom koji će biti kombinacija iPhone 5S i modela 6 i 6S

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.03.2016. / 06:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na sutrašnjoj konferenciji za novinare Apple će predstaviti novi model iPhonea, manji iPad Pro te će vjerojatno najaviti nadograđenu verziju operativnog sustava za mobilne uređaje. O novom modelu iPhonea glasine kruže još od prošle godine – prvo su mediji govorili o iPhoneu 6C, jeftinijem modelu s manjim ekranom, zatim o modelu 5SE, a posljednje informacije kažu da će ga Apple predstaviti kao iPhone SE.

Ovaj uređaj trebao bi biti kombinacija iPhonea 5S i iPhonea 6/6S – imat će ekran kao petica (dijagonale 4 inča) i hardver koji je Apple ugradio u iPhone 6S, odnosno imat će snažni A9 procesor (iako neki vjeruju kako bi se Apple mogao odlučiti za stariji A8 procesor) te kamere rezolucije 8MP i 1,2MP iz iPhonea 6. Također, ovaj model trebao bi imati i senzor otisaka prstiju i podršku za NFC (kako bi se mogao koristiti s Apple Pay tehnologijom), no ne treba očekivati opciju 3D Touch. S obzirom da i dalje postoji veliki broj ljudi kojima su današnji moderni smartphonei preveliki te preferiraju manje ekrane s dijagonalama oko četiri inča, njima će jedna od bitnijih opcija prilikom odabira novog telefona biti cijena. Još nije poznato koliko će iznositi cijena ovog uređaja te hoće li ona biti ista kao i cijena modela iPhone 6 koja u SAD-u iznosi 550 dolara (za model kapaciteta 16GB) ili će se u Appleu odlučiti za još nižu cijenu od 450 dolara kako bi na taj način pokušali povećati prodaju i udio na tržištu smartphonea.

Osim manjeg iPhonea, Apple bi u ponedjeljak trebao predstaviti i manji model iPada Pro s ekranom dijagonale 9,7 inča – imat će jači procesor u odnosu na Air modele koji također imaju 9,7 inčne ekrane, više RAM-a, četiri zvučnika, podršku za stylus te će se moći nabaviti u verziji kapaciteta 12GB. Također, za razliku od Air modela, ovaj će uređaj na bočnoj strani imati i konektore za povezivanje s dodatnom tipkovnicom, a početna cijena ovog modela s 32GB memorije u SAD-u iznosit će 599 dolara. Pored novih iPhonea i iPada, Apple bi sutra trebao predstaviti i nove remene za Apple Watch i nadograđenu verziju iOS-a, a oni optimistični ljubitelji ove kompanije nadaju se 'još jednoj stvari', odnosno predstavljanju nove verzije Appleovog sata.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti