Apple testira preklopni iPhone s fleksibilnim ekranom koji jako podsjeća na Samsungove uređaje

Navodno je u fazi testiranja i drugi dizajn koji podsjeća na Motorolin Razr ili Samsungov Z Flip, a koji će model u daljnju proizvodnju, odlučit će upravo interna testiranja.

Martina Čizmić | 04.01.2021. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Appleu rade na iPhoneu koji će biti nešto potpuno novo za tu tvrtku - bit će preklopan i imat će fleksibilan ekran.

Iako su u Appleu poznati po tome da ne žele ništa komentirati ni osvrtati se na glasine, čini se kako je razvoj novih telefona već u uznapredovaloj fazi.

Tajvanski The Economic Daily Times objavio je kako su dva prototipa fleksibilnih iPhonea uspješno prošla interna testiranja u Foxconnovoj tvornici u Kini.

Prema informacijama koje su do sad iscurile u javnost, Appleov fleksibilni iPhone trebao bi imati dizajn sličan Samsungovom Foldu - manji vanjski ekran, kamere smještene na stražnjoj strani uređaja te veliki fleksibilni ekran koji se pojavljuje kad se uređaj rastvori. Neka su izvješća tvrdila kako će uređaj imati jedan veliki ekran, druga kako će se u biti raditi o dva zasebna ekrana koja će se "spajati" na sredini kako bi tvorili veliku sliku.

Navodno je u fazi testiranja i drugi dizajn koji podsjeća na Motorolin Razr ili Samsungov Z Flip, a koji će model u daljnju proizvodnju, odlučit će upravo interna testiranja.

Naime, Apple je navodno kupio veću količinu Samsungovih uređaja kako bi istražio što su napravili dobro, a gdje još ima mjesta za poboljšanje. Navodno su u Appleu odlučili napraviti vlastite šarke koje će omogućiti preklapanje telefona, ali nije jasno je li ovo interno testiranje uključivalo i njih.

U svakom slučaju jedno je sigurno - Apple će testirati proizvod dok u potpunosti ne ispuni njihova očekivanja. A za to mogu biti potrebne godine, pa se nemojte nadati da će fleksibilni iPhone uskoro osvanuti u prodaji. 

Izvor: The Economic Daily Times

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti