Asus i Samsung predstavili nove pametne satove

Asus i Samsung su u Berlinu predstavili treće generacije svojih pametnih satova koji rade na Android Wearu, odnosno operativnom sustavu Tizen

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.09.2016. / 08:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nego Apple sljedećeg tjedna predstavi novu generaciju najpopularnijeg pametnog sata na svijetu, Apple Watcha, Asus i Samsung uoči službenog početka IFA sajma predstavili su nove generacije svojih satova ZenWatch i Gear S.

U trećoj generaciji ZenWatcha Asus je promijenio dizajn tako da je ovaj model okrugao, a s bočne strane ima tri tipke – osim klasične Android Wear tipke, jednu tipku korisnici mogu prilagoditi opcijama koje najčešće koriste, dok je treća tipka povezana s Asusovom ZenFit aplikacijom za fitness. Ovaj model pokreće Qualcommov Snapdragon 2100 procesor dizajniran za optimiziranje performansi i trajanje baterije na nosivim uređajima – ipak, baterija na ZenWatchu 3 trebala bi izdržati samo dan do dva, no odlična vijest je što se u samo petnaestak minuta može napuniti do čak 60 posto kapaciteta baterije. Dijagonala ekrana iznosi 1,39 inča (AMOLED ekran rezolucije 400x400 piksela – 287 piksela po inču), a ovaj smartwatch u Njemačkoj i SAD-u prodaji pojavit će se tijekom sljedećeg mjeseca po cijeni od 255 dolara.

Samsungov Gear S3 veći je u odnosu na svog prethodnika s promjerom od 46mm i dijagonalom od 1,3 inča (Super AMOLED ekran rezolucije 360x360 piksela). Radi na Samsungovom dvojezgrenom 1GHz Exynos procesoru, ima 768MB RAM-a i 4GB memorije. Ako vam je bitno trajanje baterije (a većini korisnika jest), važan podatak jest i da bi, prema informacijama iz Samsunga, baterija na modelu S3 trebala izdržati i do četiri dana između punjenja. Gear S3 ima podršku za Samsung Pay tako da će korisnici u zemljama u kojima je ova usluga omogućena sa svojim satom moći plaćati u trgovinama, a od ostalih opcija treba spomenuti i GPS, barometar, ugrađeni zvučnik, otpornost na prašinu i vodu itd. Postoje dvije verzije modela Gear S3 – jedna je Classic model koji ima samo podršku za WiFi te Frontier koji ima i podršku za LTE tako da će se moći koristiti bez povezivanja s mobilnim uređajima, a oba modela rade na Samsungovom operativnom sustavu Tizen. Cijena, kao i datum početka prodaje još nisu objavljeni.  

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti