Tesla jurila autocestom brzinom od 150 kilometara na sat, vozača nigdje na vidiku

Mladić je imao sreće što nije izazvao prometnu nesreću, kao što se dogodilo u nekoliko slučajeva u SAD-u.

Martina Čizmić | 18.09.2020. / 12:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kanadski policajci ostali su nemalo iznenađeni kad su dobili dojavu da autocestom u Alberti brzinom od 150 kilometara na sat juri automobil bez vozača.

Policajac pored kojeg je vozilo projurilo ostao je šokiran kad je vidio da nema nikoga za volanom. Počeo je slijediti vozilo, upalio svjetla na policijskom vozilu i pokušao ga zaustaviti.

Kad se približio automobilu, primijetio je da se radi o Teslinu Modelu S koji je "vozio samostalno", a oba prednja sjedala bila su u potpunosti spuštena i na njima su putnici - spavali.

Tek kad je policajac uključio sirenu, putnici su se probudili i zaustavili automobil. 20-godišnji Kanađanin kažnjen je zbog prekoračenja brzine, a vozačka dozvola oduzeta mu je dok se ne završi dodatna istraga.

Mladić je imao sreće što nije izazvao prometnu nesreću, kao što se dogodilo u nekoliko slučajeva u SAD-u.

Iako su Teslini automobili opremljeni opcijom "autopilot" koja bi trebala olakšati vožnju putnicima, iz te su tvrtke u nekoliko navrata upozoravali kako je ta opcija namijenjena pomoći, a ne autonomnoj vožnji. No za mnoge je vozače riječ "autopilot" oznaka da mogu prepustiti kontrolu računalu, a oni se mogu prepustiti gledanju filmova, igranju videoigara, jedenju ili, kao u ovom slučaju, spavanju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti