Bezvremenska klasika: Ovi legendarni modeli Rolls-Roycea sada dolaze s električnim motorima

Kako je riječ o Rolls-Royceu i to još s električnim motorima, jasno je kako takva vozila dolaze s premium cijenom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2020. / 11:13

Vizija britanske kompanije Lunaz jest očuvati tradiciju posjedovanja klasičnih automobila, odnosno očuvati ih kako bi ih približili budućim generacijama koje će u njima "uživati i obožavati ih". Njihovi inženjeri stvaraju vrijednost i iskustvo koje nema cijenu te klasičnim automobilima udišu novi život zamjenom benzinskih motora s električnim, stoji na njihovoj stranici.

Slika nije dostupna Amerikanci bi mogli uštedjeti oko 70 milijardi dolara godišnje prelaskom na električna vozila

Slika nije dostupna Hyundai najavio novi brend električnih automobila i tri nova e-vozila

O čemu govore najbolje možemo vidjeti na primjer klasičnih modela Rolls-Roycea - Phantom i Silver Cloud, koje je Lunaz potpuno preuredio i ugradio im električne motore. Posebnost tih modela jest što nije riječ o pojedinačnim preuređenjima automobila, već Lunaz modificira veći broj automobilima i prodaje ih klijentima dubljeg džepa. U slučaju Rolls-Roycea, u prodaji će se pojaviti 30 komada tih modela po cijenama od 458 tisuća dolara za model Silver Cloud i čak od 654 tisuće dolara za model Phantom.

Lunaz, naravno, ne ugrađuje samo električne motore, već radi potpunu restauraciju starih modela s modernom tehnologijom, naprednim hardverom i softverom. Model Silver Cloud prodavat će se s 80 kWh baterijom, dok će Phantom imati 120 kWh bateriju, a oba modela trebala bi izdržati impresivnih 480 kilometara s jednim punjenjem baterije.

Slika nije dostupna Počinje novo razdoblje za VW: Najavljen početak prodaje vozila koje bi trebalo imati važnost poput Bube i Golfa

Ako ste zainteresirani, Lunaz prima rezervacije na svojim internetskim stranicama, na kojima su objavili i fotografije modela Rolls-Royce Phantom V iz 1961. godine koji su već dovršili. Fotografije i u ovom slučaju govore više od tisuću riječi, a osim Rolls-Roycea Lunaz u ponudi ima i električne verzije Bentleyja (model S2 Flying Spur) i Jaguar XK120 za koji u toj kompaniji kažu da je neosporno najljepši električni automobil na svijetu.

Izvor: Electrek

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti