Bitcoin po prvi put nakon 2013. godine vrijedi više od 1000 dolara

Ako imate ovu kriptovalutu, sada je pravo vrijeme da je unovčite.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.01.2017. / 15:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najpoznatija virtualna kriptovaluta Bitcoin u novu 2017. godinu ušla je s iznimno dobrim rezultatom.

Vrijednost Bitcoina premašila je 1023 dolara, što je vrijednost koju nije imala još od prosinca 2013. godine. Reuters izvještava da je ova valuta porasla za čak 125 posto prošle godine, s najvećim dnevnim skokom od čak 10 posto. Sve to unatoč velikim incidentima poput slučaja kada se australijski kriptograf Craig Wright lažno predstavljao da je Satoshi Nakamoto, kreator Bitcoina.

Osim toga, prošlog kolovoza lopovi su iz platforme i mjenjačnice za digitalne valute ukrali kriptovalute u vrijednosti od 65 milijuna dolara, ali je ona unatoč tome rasla tijekom cijele godine.

Moguće je da je vrijednost Botcoina porasla zbog velike potražnje za kriptovalutom u Kini jer je tamo zabilježen porast potražnje više nego bilo gdje u svijetu. Najveća vrijednost Bitcoina koja je ikada dostignuta bila je 2013. godine i iznosila je 1163 dolara.

Digitalna valuta koristi se za brzi i anonimni transfer novca u bilo koji dio svijeta i ne podliježe kontroli vlasti pa je atraktivna za one koji žele zaobići kontrole kapitalnih tokova poput onih u Kini.

Izvor: TheNextWeb

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti