Bugatti postavio novi rekord, njihov najnoviji "Batmobile" prodan za 16,7 milijuna eura!

Talijanski proizvođač luksuznih hiperautomobila slavi 110 godina od osnutka, a na sajmu automobila koji se održava u ženevi, otkrili su svoj najnoviji uradak. Upoznajte La Voiture Noire, najnovije remek-djelo iz Bugattijeve radionice, dostojno spomenute obljetnice. Sve što ćemo mi reći jest - Wow!

Branimir Vorša | 06.03.2019. / 10:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najnoviji Bugattijev superautomobil La Voiture Noire službeno je predstavljen u utorak na sajmu automobila u Ženevi, a da stvar bude posve nevjerojatna, već je i prodan. Taj, u pravom smislu riječi, Batmobile, prodan je za nestvarnih 16,7 milijuna eura tajnovitom kupcu iz Njemačke, za kojeg iz Bugattija tvrde da je dugogodišnji entuzijast za njihovim automobilima.

No CNBC je doznao putem više izvora iz autoindustrije, da je najnovije Bugattijevo remek djelo kupio bivši predsejdnik Volkswagen grupe Ferdinand Piech, koji je inače poznat kao kolekcionar luksuznih automobila visokih performansi, prenosi RT.

O performansma Le Voiture Noira zasad se ne zna puno, tek da ima osmolitreni motor sa šesnaest cilindara i 1500 konjskih snaga te njegova potrošnja i emisija CO2. U gradskim uvjetima, iz Bugattija tvrde da Noir troši 35.2 litre na 100 kilometara, dok izvan grada potrošnja pada na 15.2 litre. Kombinirana vožnja u prosjeku znači potrošnju od 22.5 litara na 100 kilometara. Za nekog tko može iskeširati gotovo 17 milijuna eura za ovaj čudesan automobil, potrošnja goriva i cijena punog spremnika neće biti problem.

La Voiture Noire zamišljen je kao inačica najpoznatijeg automobila sina osnivača tvrtke, Ettorea Bugattija. Jean Bugatti 1936 godine napravio je Type 57 SC Atlantic, koji je danas jedan od nacjenjenijih klasičnih automobila na svijetu. Upravo taj model sad je dobio svoju inačicu za 21. stoljeće.

Izgled La Voiture Noira neodoljivo podsjeća na tip automobila kakvog se ne bio posramio voziti ni filmski superjunak Batman, u inačici bilo kojeg od dosadašnjih redatelja.

Sigurni smo da će se o ovom modelu još puno, puno pisati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti