CEO glavnog Appleovog dobavljača naizgled potvrdio jednu od najvećih glasina vezanih uz iPhone

Kada su u pitanju glasine i "curenje" informacija, malo je kompanija koje se mogu usporediti s Appleom...

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.05.2016. / 12:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iphone 7, koji bi se trebao pojaviti na jesen ove godine, sudeći prema svim dosadašnjim informacijama bit će jedan dosadan telefon vrlo sličan svojim prethodnicima. No, ono što nas čeka sljedeće godine puno je uzbudljivije. iPhone koji izlazi sljedeće godine mogao bi imati nekoliko novih značajki, kao što je bežično punjenje, ekran od ruba do ruba i bolja kamera, sve skupa upakirano u staklenom kućištu.

Budući da kompanija Catcher Technology za iPhone 6 radi neke od aluminijskih okvira, za pretpostaviti je da njegov predsjednik, Allen Horng, možda ima neke informacije o Appleovim planovima. "Koliko ja znam, samo će jedan [iPhone] model sljedeće godine dobiti stakleno kućište", izjavio je Horng nakon godišnje skupštine Catcher dioničara.

"Ne mislim da će ovaj potez imati utjecaj na prihode naše kompanije. Budući da stakleno kućište treba izdržljiv metalni okvir, ono zahtjeva naprednu tehnologiju obrade i ne bi trebalo bilo jeftinije od trenutnog modela", dodao je Allen Horng.

S obzirom na to da jedna trećina prihoda Catcher Technologyja dolazi od Applea, ona je za kompaniju ključan kupac, čemu u prilog ide i činjenica da su prihodi kompanije, prije izlaska iPhone 6 modela, bili poprilično niski.

Na Appleovom blogu pod nazivom Patently Apple pretpostavlja se da Horngov komentar znači da bi Apple sljedeće godine mogao predstaviti "pro model" ili poseban model kojim će se obilježiti 10. godišnjica postojanja iPhonea, a najbolji svjetski Apple analitičar, Ming Chi-Kuo, koji ima svoje izvore u Apple opskrbnom lancu, nedavno je ukazao na moguću pojavu novog "Pro" modela iPhonea.

Kako najavljuje Kuo, Apple će napokon napustiti svoj tick-tock obrazac vanjskog redizajna/unutarnje nadogradnje novih modela iPhonea pa će iPhone 7 u velikoj mjeri izgledati kao iPhone 6/iPhone 6S, dok će svi napori biti usmjereni u to da u 2017. godini veliki uspjeh postigne iPhone 8. Kuo ne nagađa o mogućim razlozima za ovakve planove, no zasigurno ima veze to što iPhone slavi desetu godišnjicu upravo u 2017. godini.

Što nam donosi 2017. godina, preostaje za vidjeti, ali sigurni smo da nas čekaju brojna iznenađenja...

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti