Cijene novih Samsungovih savitljivih telefona mogle bi biti 20 posto niže

Samsung bi sljedeći mjesec mogao predstaviti nove modele svojih savitljivih telefona. Njihova cijena, prema izvorima upućenima u planove kompanija, bit će do 20 posto niža u odnosu na prethodnu generaciju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.06.2021. / 13:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Da bi popularnost savitljivih telefona porasla među korisnicima, potrebno je ispuniti dva uvjeta - jedan se odnosi na samu tehnologiju, odnosno kvalitetu ekrana, a drugi na cijenu. Za većinu ljudi takvi su uređaji preskupi i ne žele ni razmišljati o njima dok cijena ne bude mnogo prihvatljivija. Korak u tom smjeru, čini se, namjerava napraviti Samsung.

Slika nije dostupna Priprema li Samsung prvi savitljivi tablet?

Južnokorejska kompanija uskoro (glasine kažu tijekom sljedećeg mjeseca) namjerava predstaviti novu generaciju svojih savitljivih telefona koji će, osim boljeg i jačeg hardvera, imati i - nižu cijenu. Koliko će ta cijena iznositi, nije poznato, no izvori upoznati s planovima tvrtke kažu da će cijena Galaxyja Z Fold 3 i Galaxyja Z Flip 3 biti do 20 posto niža. S obzirom na to da je cijena modela Fold 2 pri predstavljanju iznosila 2000 dolara, sniženje od 20 posto znači da bi njegov nasljednik mogao stajati 1600 dolara. Za većinu i dalje preskupo, no ipak je riječ mnogo prihvatljivijoj cijeni u odnosu na prethodnika.

Kada je Galaxy Z Flip predstavljen početkom prošle godine, njegova je cijena iznosila 1380 dolara, dok je model s podrškom za 5G koji je predstavljen nešto kasnije bio malo skuplji. S vremenom je cijena tih telefona snižena. Kolika bi trebala iznositi cijena novog Flipa, teško je reći, no dio medija optimistično nagađa kako bi ona mogla pasti ispod tisuću dolara, dok na GSM Areni i još nekim stranicama očekuju kako bi realna cijena tog savitljivog telefona trebala iznositi između 1100 i 1200 dolara.

Slika nije dostupna Apple bi za dvije godine mogao predstaviti savitljivi iPhone

Službene cijene novih telefona trebali bismo saznati uskoro - već sljedeći mjesec, a spuštanje cijena moglo bi zainteresirati veći broj korisnika kojima bi uređaji poput modela Z Fold mogli postati zamjena i za telefona i za tablete. Naravno, uz uvjet da ekrani budu još bolji i izdržljiviji.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti