Cjenovno povoljni hibrid i snažna zvijer: Microsoft predstavio dva nova računala iz serije Surface

Osnovna cijena modela Go 2 iznosi povoljnih 399 dolara, no potrebno je kupiti dodatnu tipkovnicu, a moguće je naručiti model s jačim hardverom što, naravno, treba dodatno platiti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.05.2020. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je jučer predstavio dva nova modela prijenosnika iz serije Surface - umjesto na velikoj konferenciji, kako bi to očekivali u normalnim vremenima, Surface Go 2 i Surface Book 3 predstavljeni su putem objave za medije. S radom od kuće povećana je potražnja za računalima, a Microsoft je korisnicima sada ponudio modele namijenjene osobama kojima je potrebno kvalitetno jeftino računalo, ali i high-end zvijer za zahtjevne korisnike koji od svojih prijenosnika traže napredne opcije i spremni su za njih platiti veću cijenu.

Slika nije dostupna Microsoft mijenja strategiju za Windows 10X: "Svijet je danas drukčije mjesto"

Početna cijena Surfacea Go 2 iznosi 399 dolara te dolazi s procesorom snažnijim čak 64 posto (prema Microsoftu) u odnosu na svog prethodnika te s malo većim ekranom dijagonale 10,5 inča. Osnovni model dolazi s Intelovim procesorom Pentium Gold 4425Y, ima 4 GB memorije i 64 GB prostora za pohranu podataka, što mnogima ipak neće biti dovoljno, no bit će dostupna i verzija s jačim procesorom, većom količinom radne memorije i memorije za pohranu podataka koja će, naravno, biti i skuplja. Također, bit će potrebno uložiti i u dodatnu tipkovnicu čija cijena iznosi 99 dolara tako da, ako želite da vam Go 2 zamijeni klasičan prijenosnik, morat ćete ipak platiti više od 399 dolara.

S obzirom na to da živimo u vrijeme velike popularnosti videopoziva spomenut ćemo i 5 MP kameru, a jednom kada se vratimo u normalu i krenemo putovati ponovno će nam biti važna i izdržljivost baterije - iz Microsofta kažu da je ona za Surface Go 2 deset sati. Na američkom tržištu pojavit će se već 12. svibnja.

Slika nije dostupna Microsoft pokazao Zagrebu kako može postati "pametni grad"

Surface Book 3, prijenosnik kojem se ekran može odvojiti od tipkovnice pa se može koristiti i kao tablet, dostupan je u dvije veličine - s ekranima dijagonale 13,5 i 15 inča. Prijenosnici rade na posljednjoj generaciji Intelovih procesora Core i5 i i7, a bit će dostupni i modeli s jačim grafičkim karticama (Nvidia GeForce GTX 1660Ti i Quadro RTX 3000) tako da vas, ovisno o konfiguraciji, novi Surface Book može stajati od 1600 pa do čak 3500 dolara. U slučaju najjače konfiguracije, računalo dolazi s 32 GB memorije i 2 TB SSD-a. U prodaju u SAD-u pojavit će se 21. svibnja.

Izvor: GSM Arena

 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti