Uspješno završen prvi ICO u Hrvatskoj

U samo šest dana hrvatski start-up prikupio je ukupno 2,6 milijuna dolara.

Martina Čizmić | 28.09.2017. / 12:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Financijsko-tehnološki start-up za automatizaciju trgovanja digitalnim valutama, Digital Assets Power Play (DA Power Play), zaključio je prvi uspješni ICO (Initial Coin Offering) u Hrvatskoj i postao najuspješnija crowdfunding kampanja u hrvatskoj povijesti.

U samo šest dana start-up je prešao minimalnu kapitalizaciju od 2,1 milijuna američkih dolara i prikupio ukupno 2,6 milijuna dolara (ili 8,479 jedinica valute pod nazivom ether, u sklopu mrežnog protokola Ethereum). Sredstva će biti iskorištena za nastavak razvoja i daljnje unapređenje platforme koja će biti puštena u rad u roku od 6 mjeseci.

Iza prvog hrvatskog ICO-a stoje osnivači startupa Digital Assets Power Play Matej Ujević (CEO), Nikola Jokić (CTO), Saša Hunjak (CFO) i Milovan Pasini (COO). Uključujući osnivače, projekt trenutno vodi tim od sedmero ljudi.

Želimo da trgovina kriptovalutama bude jednostavna i dostupna svima. Koristeći našu platformu, korisnicima želimo omogućiti osmišljavanje strategija i automatizaciju trgovine s transparentnim i vidljivim podacima zasnovanim na blockchain tehnologiji. Platforma DA Power Play pomoći će stvoriti demokratizirani Wall Street. Našom platformom želimo omogućiti revoluciju u trgovanju kriptovalutama, izjavio je Matej Ujević, suosnivač i izvršni direktor DA Power Playa.

Prvi hrvatski ICO započeo je s prikupljanjem sredstava 19. rujna u 17 sati. Nakon dva dana pretprodaje slijedila je petodnevna javna faza prodaje. Minimalni cilj crowdfunding kampanje bio je 2,1 milijuna američkih dolara (8,236 u valuti ether) dok su najviša očekivanja u kapitalizaciji bila postavljena na 5,1 milijun dolara ili 20,000 ethera za 25 posto tokena.

DPP tokeni (100,000,000 izdanih jedinica) novostvorena su kriptovaluta koja će se koristiti za stvaranje distribuirane ekonomije između zainteresiranih stranaka na globalnoj platformi, uključujući – ali ne ograničavajući se na – hedge fondove, upravitelje imovine, trgovce, razvojne programere i investitore. DPP tokeni koristit će se kao sredstvo plaćanja za obavljene usluge na platformi i prijenos vrijednosti, stvarajući peer-to-peer ekonomiju za korisnike baze platforme omogućenu pametnim ugovorima i blockchain tehnologijom. DPP tokeni bit će izlistani na nekoliko kriptoburzi širom svijeta čineći DPP tokene dostupne svima.

Jedan je od osnovnih ciljeva DA Power Playja pružiti platformu koja će biti dostupna svima i u svakom trenutku. DA Power Play bit će dostupan na uređajima iOS i Android, ali i kao desktop aplikacija. Omogućit će korisnicima da izgrade, simuliraju i upravljaju osobnim algoritamskim strategijama trgovanja.

Platforma će pružiti korisnicima povijesne, ali i trenutne podatke s 20-ak svjetskih burzi, kao i tehničke pokazatelje, integrirajući ostale podatke poput feedova vijesti, društvene feedove i kretanje tržišta, omogućujući algoritmima da upravljaju digitalnim sredstvima te rizicima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti