'Devetka': Uskoro stiže najjači Nokijin telefon

Nokia 9 imat će 5,5 inčni ekran, Snapdragon 835 procesor, 6GB RAM-a, 64, odnosno 128GB memorije i bateriju kapaciteta 3.800mAh

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2017. / 09:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Pisali smo jučer o velikim ambicijama kompanije HMD Global koja je kupila prava na korištenje Nokijinog branda te tijekom sljedećih nekoliko godina žele postati najveća mobilna kompanija na tržištu Androida. Ove godine predstavili su tri modela Androida koji dolaze sa solidnim hardverom i pristupačnom cijenom, a njihova prodaja na globalnom tržištu počinje uskoro. No, prema glasinama koje kruže internetom posljednjih mjeseci, čini se kako ono najbolje od HMD-a, odnosno Nokije tek dolazi. Iako iz te kompanije ne žele govoriti o tome, njihovi inženjeri navodno trenutno pripremaju najjaču Nokiju do sada, model 9 koji bi hardverski mogao konkurirati najjačim pametnim telefonima na tržištu poput Samsungovih Galaxy S modela i iPhoneu.

Prema tim glasinama, Nokia 9 imat će Snapdragon 835 procesor, 6GB RAM-a, 64, odnosno 128GB memorije koja će se moći proširiti microSD memorijskim karticama i bateriju kapaciteta 3.800mAh. Možemo očekivati OLED ekran dijagonale 5,5 inča, dvije stražnje kamere i opcije poput vodootpornosti, skenera šarenice oka te OZO audio tehnologije. Ako se ove glasine pokažu istinitima, a pogotovo ako ovaj smartphone bude cjenovno povoljniji u odnosu na konkurenciju, Nokia 9 zaista bi mogla privući veliki broj korisnika i to bi mogao biti prvi veliki korak prema ispunjenju ambicija čelnika ove kompanije i njenog povratka prema vrhu mobilnog tržišta.

Više o modelima Nokia 3, 5 i 6 koji su predstavljeni početkom godine pročitajte ovdje, a službeno predstavljanje Nokije 9 možemo očekivati u lipnju ove godine.

Izvor: Stuff.tv

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti