Domaća IT tvrtka među najbrže rastućim europskim tvrtkama po odabiru Financial Timesa

Na listi od ukupno 1000 europskih najbrže rastućih tvrtki, Syntio je zauzeo 255. mjesto.

Martina Čizmić | 03.03.2022. / 09:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Domaća IT tvrtka koja se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu, Syntio, našla se u uglednom društvu na prestižnoj listi najbrže rastućih europskih tvrtki koju objavljuje ugledni časopis The Financial Times. 

Syntio je tako na 225. mjestu od ukupno 1000 tvrtki, a ako se gledaju samo tvrtke iz IT sektora, nalazi se na visokom 55 mjestu u Europi, s ostvarenim rastom od 673,74 posto u razdoblju od 2017. do 2020. godine. Na ljestvici jednog od najuglednijih poslovnih listova na svijetu, našlo se još šest kompanija iz Hrvatske.

Tvrtku smo osnovali u Zagrebu prije 5 godina, točnije 2017. godine. Otad smo otvorili podružnice u SAD-u i Danskoj i narasli na skoro 90 zaposlenika. Činjenica da nas je Financial Times uvrstio na ovu prestižnu listu potvrda je da tvrtku razvijamo u dobrom smjeru, da radimo kvalitetne stvari te je dodatni poticaj da nastavimo ulagati u razvoj naših usluga i proizvoda, kao i u naše zaposlenike kojima osiguravamo različite edukacije za dodatna usavršavanja, istaknuo je Davorin Cetto koji je, zajedno s Tomislavom Domanovcem, osnovao Syntio.

Njihovi su klijenti multinacionalna poduzeća u području maloprodaje, telekomunikacija, financija i farmaceutike, a svoju ulogu na tržištu vide kroz povezivanje podatkovnog inženjeringa, cloud tehnologije i inovativnosti. Konkretno, Syntio je jedan od vodećih Google Cloud partnera za data engineering na najvišoj razini, za Nordics regiju prvenstveno, ali i globalno. U Nordics regiji surađuju s nekoliko velikih kompanija za koje oblikuju i stvaraju podatkovne platforme koje klijentima omogućuju korištenje podataka, s ciljem ostvarivanja najboljih poslovnih rezultata. Osim Googlea, partneri su i s Amazon AWS-om i Microsoft Azureom.

Podsjetimo, FT 1000 je godišnji popis najbrže rastućih europskih kompanija koje objavljuje The Financial Times u suradnji s njemačkom statističkom tvrtkom i portalom Statista već šestu godinu zaredom. Prikazuje tvrtke koje su ostvarile najvišu stopu rasta između 2017. i 2020. godine, a da bi došle na listu morale su ostvariti minimalan rast od 36,5 posto.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti