Doogee Y200, smartphone namijenjen mladima

Doogee je zadnje vrijeme “isklesao” svoje ime kao jedan od jeftinijih proizvođača mobilnih telefona, no svaki novi model dolazi s boljim performansama.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 22.01.2016. / 04:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za razliku od nekih proizvođača koji dolaze iz Kine, Doogee i dalje objavljuje redovite nove proizvode koji naravno imaju sve bolje karakteristike, no istovremeno zadržavaju prihvatljive cijene.

Njihova serija Y, koja slovi za ‘Young’, dobila je nasljednika modela 100, a koji logično nosi naziv 200. Naime, ovaj mobitel namijenjen mladima dobio je dodatnu sigurnosnu karakteristiku, koja je postala de facto standard na mobilnim uređajima. Pričamo naravno o čitaču otisaka prstiju.

I dok neki uređaji ovu sve popularniju značajku imaju već dvije godine, Doogee je odlučio krenuti tim stopama tek nedavno, no kako se kaže, bolje ikad nego nikad. Obično, mobiteli s čitačem otisaka prstiju koštaju više nego oni bez, no Doogee je uspio zadržati dobru cijenu unatoč ovim mogućnostima.

Osim čitača otisaka prstiju, Y200 dolazi s 5.5 inčnim zaslonom rezolucije 1280 x 720, te četverojezgrenim procesorom na 1GHz. Osim toga, uređaj ima 2GB RAM-a, te 32GB interne memorije, a za životni vijek brine se baterija od 3000mAh. 

Što se tiče kamera, Y200 ima prednju kameru od 8MP, dok je stražnja Sonyjeva 13MP s F/1.8. Od ostalih stvari treba spomenuti dvostruki silicijski mikrofon koji omogućuje kvalitetniji zvuk poziva.

Sama cijena uređaja je itekako prihvatljiva, pa tako Y200 možete dobiti za svega 160 dolara, odnosno 1120 kuna bez carine i poštarine ako naručujete s skladišta koje nije smješteno u Europi.

S obzirom da sam imao prilike isprobati Y100, koji je ostavio dobar dojam na mene, vjerujem da od Y200 možemo očekivati samo stepenicu više.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti