E-sportaš potpisao ugovor s profesionalnim nogometnim klubom

Nije poznata vrijednost ugovora koji će Gomes imati s Melbourne Cityjem.

Martina Čizmić | 20.08.2017. / 15:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom prijelaznog roka brojni nogometni klubovi potpisuju ugovore (veoma unosne ugovore) s poznatim nogometašima i nogometnim nadama kako bi poboljšali svoju momčad (i njezinu vrijednost) u sljedećoj sezoni.

No, kad dobijete informaciju da je jedan profesionalni nogometni klub u prijelaznom roku potpisao ugovor s profesionalnim igračem FIFA-videoigara i e-sportašem, onda je to nešto sasvim novo.

Australac Marcus Gomes ima samo 20 godina, no godinama amaterski igra za lokalni nogometni klub iz Viktorije. Nogomet je Marcusov život, pa kad nije na travnatom terenu, prakticira ga na onom virtualnom.

Upravo zahvaljujući njegovoj ljubavi prema nogometu i vještini koju je kao e-sportaš pokazao igrajući FIFA-videoigru, zamijetili su ga u nogometnom klubu Melbourne City i ponudili mu ugovor.

Počeo sam igrati FIFA-u 2006 kad sam imao devet godina i nikad nisam mogao ni zamisliti da će se igra tako razviti ili da ću potpisivati profesionalni e-Sport ugovor s klubom kakav je Melbourne City, rekao je Gomes prilikom potpisivanja.


Gomes će predstavljati Melbourne City na FIFA-inim službenim natjecanjima, ali i biti njihov ambasador na susretima s navijačima i prilikom promicanja kluba i nogometa općenito.

Znamo da brojni mlađi navijači igraju e-Sportove redovito, a zanimanje za cijelu industriju e-Sportova raste u cijelom svijetu. Sa 16 milijuna ljudi koji igraju FIFA-u diljem svijeta i natjecateljskom scenom koja je u nastajanju, ovo je pravi trenutak da se i Melbourne City uključi u e-Sportove, rekao je direktor Melbourne Cityja Scott Munn.

Nije poznata vrijednost ugovora koji će Gomes imati s Melbourne Cityjem. No, tko zna, možda će jednog dana e-sportaši imati jednako vrijedne ugovore kao profesionalni nogometaši.

Kako se ovaj trend sve više širi među profesionalnim nogometnim klubovima, možda će se u budućnosti i neki klub u Hrvatskoj odlučiti potpisati ugovor s profesionalnim e-sportašem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti