Evo kako krizu Vlade komentiraju tviteraši, a kako strani mediji

Kriza Vlade žestoko je komentirana i na Twitteru.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 04.06.2016. / 10:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon jučerašnje pressice premijera Tihomira Oreškovića društvenim mrežama je zavladala lavina reakcija na trenutno stanje u politici.

Kao što i to po tradiciji i biva, Twitter je prvo mjesto na kojem ćete pronaći najiskreniju sliku trenutne političke situacije u Lijepoj našoj pa smo ovaj put zavirili pod sve hashtagove vezane uz općenito politiku, Oreškovića, KGK, Petrova, Karamarka, ali i opoziciju.

Često se pokazalo točnim kako su tviteraši vrlo točni u prognozi različitih aktualnosti na banskim dvorima, a to dokazuju tweetovi u nastavku koje bi vrijedilo izdvojiti.
 

 

Uvijek je bilo zanimljivo pratiti društveno-mrežne ratove između crvenih i plavih, no čini se kako ovaj put HDZ-ovcima, sudeći prema najnovijim cvrkutima, uopće nije do šale.

Štoviše, izgleda da je aktivnost društvenih profila Vlade Republike Hrvatske u zadnje vrijeme podbacila pa tako neki izvori prenose kako je nekoć najaktivnija Vlada u EU pala na 10. mjesto po aktivnosti na ovoj društvenoj mreži.

 


S druge pak strane cijelu ovu dramu prate i strani mediji, a o tome koliko je trenutna situacija viralna govori podatak da je članak o političkoj krizi na Forbesu jedan od najčitanijih ovog tjedna. Kako piše njemački Zeit, "kriza Vlade desnog centra u Hrvatskoj formirana je u siječnju 2016., a već je eskalirala."


O istim napetostima pisalo se i na Yahoo News i Bloombergu pa možemo zaključiti kako su odnosi vladajućih privukli pažnju svjetskih razmjera.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti