Evo što bi Bill Gates učinio kad bi živio sa samo 2 dolara dnevno

Poslovne ideje najuspješnijeg poduzetnika na svijetu...

Monika Nožić Monika Nožinić | 10.06.2016. / 13:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bill Gates je najbogatiji čovjek na svijetu, sa čak 74,9 milijardi dolara, što je bogatstvo koje si teško možemo i predočiti. No, iako ima novca i više nego što može potrošiti, Bill je pokušao objasniti kako bi živio u ekstremnom siromaštvu u kojem danas živi gotovo milijarda ljudi, tj. sa samo dva dolara na dan.

Gates, kao jedan od vodećih svjetskih filantropa, proveo je dosta vremena radeći i pomažući siromašnima u Africi pa tako zna najbolji način kako živjeti u siromaštvu. Naravno, siromaštvo izgleda drugačije na različitim mjestima, a u tekstu koji je objavio na svom blogu, Gates je ponudio neke "trikove" pomoću kojih se može (pre)živjeti sa samo dva dolara dnevno.

"Ja bih uzgajao piliće", poručio je Gates, a zatim objasnio svoju odluku. "Prije svega, o pilićima je lako i jeftino brinuti se, a mogu doprinijeti i održavanju zdravlja djece jer su neprocjenjiv izvor hrane. Jaja mogu pomoći u borbi protiv neuhranjenosti, a tu je i mogućnost da se prodaju pilići i jaja i zatim s tim novcem kupi hrana", objašnjava. Sudeći prema njemu, pilići su dobra investicija, a Bill nam je ovdje pokušao dokazati da je jedan od najboljih poduzetnika na svijetu.

"Pretpostavimo da farmer započne s pet kokoši. Jedan od susjeda ima pijetla koji može pomoći oploditi kokoši kako bi imali više jaja. Nakon tri mjeseca, farmer može imati čak 40 pilića. I na kraju, prodajna cijena od pet dolara po piletu, što je tipično u zapadnoj Africi, može dovesti do zarade od preko 1000 dolara godišnje", objašnjava Gates.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti