Evo zašto biste već danas trebali početi učiti programski jezik Python

Već i ptice na grani znaju da je znanje programskih jezika itekako traženo zanimanje danas.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 16.09.2016. / 08:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Programiranje je definitivno jedna od najboljih grana u kojoj danas možete biti. To dokazuju i vrlo uspješne hrvatske kompanije poput Infinuma, Fivea, Inchooa, Profica i mnogih drugih koje iz godine u godinu samo rastu. Njihovi uredi postaju kao da ste u Googleu, pa tako ne trebate više razmišljati da odete negdje van jer osim što su plaće itekako dobre, ugodni ambijent i vrlo respektabilna ekipa samo su dio priče koje se danas nude u ovim kompanijama.

No da biste došli u te lijepe urede, potrebno je naravno imati nešto programerskog znanja. I dok neke kompanije traže PHP, neke Javu, neke Javascript, druge pak traže znanje iz Pythona, a razlog je tome što je Python lagan jezik za naučiti i danas je najpopularniji kada pričamo o sve interesantnijem području “Machine learninga”.

No o “Machine learningu” ćemo pričati drugi puta, da biste došli do njega trebate prvo početi malim koracima. Web development uz Python nije teško naučiti čak i ako nikad niste napisali liniju koda, a sve to možemo zahvaliti odličnim učiteljima poput Kennetha iz Treehousea, između ostalog. Kako sam i sam prošao ovaj tečaj, doduše za Django framework (čija je baza Python), mogu reći da sam u kratko vrijeme naučio mnogo toga. Web programiranje nikad nije bilo lakše i dostupnije, zato, ako vas interesira ovo područje i želite da vaš život bude bolje — čitaj više zarađujete — onda bi bilo dobro da svaki dan odvojite nekih 45 minuta do sat vremena i vjerujte, za nekoliko mjeseci već ćete imati svoje prve web aplikacije.

Ono što je izuzetno dobro kod Treehousea jest da nakon “predavanja” pred vama su zadaci koje morate riješiti kako biste otključali nove lekcije, pa tako možete to sve gledati kao učenje kroz igru.

Dakle, ne morate biti matematičar, genijalac, imati IQ 175 da biste naučili programirati, već sve što trebate jest volje i truda. 

Ono što vam preporučam jest da uzmete lekciju “Learn Python” i počnete već danas učiti na novim vještinama koje će vam donijeti bolju budućnosti. Odlična je stvar što za početak možete isprobati lekciju potpuno besplatno na mjesec dana! 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti