Facebook se mijenja: Popularna društvena mreža testira video opcije

Cilj najpopularnije društvene mreže na svijetu je povećanje broja korisnika koji gledaju i sudjeluju u dijeljenju videozapisa na Facebooku.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.10.2015. / 11:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook News Feed uskoro će prikazivati puno više videozapisa nego do sada.

Naime, popularna društvena mreža testira nekoliko eksperimentalnih video opcija među kojima je poseban "feed" za videozapise, kao i "picture-in-picture" (slika u slici) player.

Kada je riječ o gledanju videozapisa na Facebooku, korisnicima će nove opcije omogućiti veću fleksibilnost, a trenutno su još uvijek u prvim fazama razvoja.

Video stranica će biti najistaknutija u Facebook aplikacijama, a također će se nalaziti i na desktop stranici unutar "Favoritesa".

Facebook također testira i "suggested videos" opciju koja će korisnicima ponuditi videozapise povezane s onim što su prethodno gledali.

Cilj najpopularnije društvene mreže na svijetu je povećanje broja korisnika koji gledaju i sudjeluju u dijeljenju videozapisa na Facebooku.

Još jedna od novih opcija koja će se pojaviti je "picture-in-picture" player koji će omogućiti gledanje videa dok korisnik istovremeno pregledava novosti na News Feedu, a korisnici će videozapise moći i spremiti te ih pogledati kasnije.

Ovo je samo jedan od pokušaja da Facebook na svojim stranicama predstavi veći broj video sadržaja, a Mark Zuckerberg je istaknuo da je ovo zapravo budućnost.

Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti