Facebook vam želi pomoći da upoznate nove prijatelje i pronađete ljubav?

Facebook uvodi novosti koje bi trebale ljudima pomoći da upoznaju nove prijatelje ili čak ljubav svog života.

Martina Čizmić | 10.09.2017. / 15:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od samog početka Facebook se reklamira kao društvena mreža za povezivanje prijatelja. No sada želi napraviti korak dalje.

Još od veljače testira se opcija "Discover People" koja je osmišljena kako bi korisnicima pomogla u pronalasku novih kontakata putem različitih grupa i događanja. Sad se ta opcija polako pojavljuje i kod korisnika. Umjesto da korisnicima pokazuje zajedničke prijatelje, Facebook prikazuje ljude koji imaju iste interese i posjećuju ista mjesta kao i korisnik.

Tako korisnik može napisati nekoliko riječi o sebi, kako bi se predstavio potencijalnim budućim kontaktima, ali istovremeno i istraživati druge korisnike koji posjećuju ista događanja ili sudjeluju u istim grupama kao i korisnik.

No to ne znači da će Facebook zapostaviti postojeće kontakte i prijatelje. Prema nekim informacijama, Facebook će svoj Messenger obogatiti novim mogućnostima koje uvelike podsjećaju na Tinder. Tako, ako oba korisnika izraze želju za druženjem, Facebook će im omogućiti povezivanje.

Očito Facebook želi upravljati svim aspektima korisnikovih života – od zabave (Watch), preko druženja s prijateljima pa do pronalaženja novih ljubavnih partnera.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti