'Full Vision': Ovo će biti jedan od najvećih trendova na mobilnom tržištu

Od nadolazećih top modela smartphonea možemo očekivati velike ekrane koji će zauzimati gotovo cijeli prednji dio telefona

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.02.2017. / 09:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mobilni uređaji svake su godine sve bolji – top modeli odavno su 'prerasli' Full HD rezoluciju i sada je standard 4K, ekrani su zakrivljeni i prepoznaju jačinu dodira, procesori i grafika sve su jači, fotografije i videozapisi sve kvalitetniji itd. Jedan od budućih noviteta, odnosno novih trendova kojeg možemo očekivati na top modelima nadolazećih smartphonea jest ekran koji će zauzimati gotovo cijelu prednju stranu ekrana, tako da gotovo i neće biti rubova. Uređaj s ekranom koji zauzima više od 90 posto prednje strane telefona prošle je godine već predstavio Xiaomi, na takvim ekranima navodno rade Apple i Samsung, a prije njih 'telefon bez ekrana' predstavit će LG.

Iz ove su kompanije još ranije najavili kako će njihov nadolazeći smartphone G6 imati ekran koji će zauzimati cijelu prednju stranu telefona – 'veliki ekran, smanjeno kućište', a ovog tjedna objavili su i skicu ovog uređaja i slogan 'big screen that fits' te naziv ekrana bez rubova (Full Vision). Službeno predstavljanje ovog telefona najavljeno je na Mobile World Congressu u Barceloni 26. veljače kada ćemo saznati sve detalje oko 'šestice'.
Dosadašnje neslužbene informacije govore kako će dijagonala ekrana iznositi 5,7 inča uz rezoluciju od 1,440x2,880 piksela (omjer stranica 18:9), telefon će biti vodootporan, podržavat će Googleov Assistent i radit će na prošlogodišnjoj verziji Qualcommovog chipseta Snapdragon 821. Za dio (potencijalnih) korisnika upravo bi procesor mogao biti najveća mana ovog uređaja, za što je 'kriv' Samsung koji je za Galaxy S8 i S8 Edge rezervirao sve količine najjačeg ovogodišnjeg modela Snapdragona (835). Informacije o cijeni još nisu poznate, a početak prodaje na nekim tržištima možemo očekivati već u prvoj polovici ožujka, dok bi globalno trebao postati dostupan početkom travnja.

Izvor: ZDnet


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti