Galaxy Note 8 stiže za mjesec dana

Veliki zakrivljeni ekran, snažan hardver, dvije stražnje kamere, glasovni asistent Bixby – samo su neke od opcija koje očekujemo od novog Notea

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.07.2017. / 11:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je poslao pozivnice za događaj Unpacked pod nazivom "Do Bigger Things" koji će se održati 23. kolovoza u New Yorku, a iako iz ove kompanije nisu objavili o čemu je riječ i što će predstaviti, mediji su uvjereni kako možemo očekivati novi model iz serije Note.

Prve modele Notea Samsung je predstavljao tijekom sajma IFA početkom rujna, dok su posljednji modeli Notea predstavljeni u kolovozu pa je gotovo sigurno da je riječ o Galaxyju Note 8. Već sama pozivnica otkriva da će ovaj phablet imati veliki zakrivljeni ekran bez rubova sa strane te da će se uređaj isporučivati sa S-Penom.

Zahvaljujući velikom ekranu bez rubova, Samsung je bez prevelikih povećanja dimenzija samog telefona uspio u Galaxy S8+ ugraditi ekran dijagonale čak 6,2 inča, a očekuje se da će ekran Note 8 biti još veći (spominju se dijagonale od 6,3 inča i veće) tako da bi ovo zaista mogao biti prvi phablet čiji će ekran biti toliko velik da će zaista zamijeniti i telefone i tablete. Podsjetimo, Samsung je Galaxy S8 i S8+ predstavio ranije ove godine te su ovi pametni telefoni oduševili novinare i korisnike i bit će među glavnim kandidatima za najbolji telefon 2017.

Što se tiče hardvera, Note 8 trebao bi raditi na Snapdragon 835 procesoru, odnosno Samsungovu Exynosu 8895 (ovisno o tržištu), očekujemo 4 GB RAM-a, 64 GB memorije (možda i utor za microSD memorijske kartice), spominju se i dvije stražnje kamere (rezolucije 12 i 13MP) te baterija od 3300 mAh. Također, ovaj uređaj imat će i Samsunov glasovni asistent Bixby i bit će vodootporan, a sve službene informacije oko noviteta koje će donijeti novi Note saznat ćemo za mjesec dana – konferencija Unpacked održat će se u New Yorku, a svi ljubitelji kompanije moći će ju pratiti uživo putem interneta.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti