'Godina sedmica': Sljedeći mjesec stiže Galaxy Note 7

Nakon Galaxyja S7 i S7 Edge, Samsung priprema još jednu 'sedmicu' – phablet Galaxy Note 7 kojeg će predstaviti sljedećeg mjeseca

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.07.2016. / 08:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasine o novom modelu iz Samsungove Galaxy Note serije čitamo već mjesecima, a prije nekoliko dana na internetu su objavljene i prve fotografije ovog uređaja. Na većini tehnoloških portala pohvalili su izgled ovog uređaja koji će, poput modela iz Edge serije, imati zakrivljeni ekran, a zanimljivo je da će Samsung preskočiti broj '6' (prošlogodišnji model bio je Galaxy Note 5) i odmah predstaviti Note 7. 'Ovo je godina sedmica', komentirali su na Cnetu te u Samsungu žele izbjeći da neki korisnici pomisle kako je, pored Galaxyja S7 i S7 Edge te nadolazećeg iPhonea 7, Galaxy Note 6 prošlogodišnji model tako da će ga vjerojatno prodavati kao Note 7.

S obzirom da iz Samsunga do sada nisu objavili nikakve informacije o ovom uređaju, moramo se osloniti samo na glasine koje kruže internetom te će, prema njima, novi Note imati Super AMOLED ekran dijagonale 5,7 ili 5,8 inča rezolucije 2,560x1,440 piksela, radit će na snažnom procesoru (možda Snapdragon 820 ili na posljednjem modelu Samsungovog Exynosa), imat će 6GB RAM-a, 64GB memorije koja će se moći dodatno proširiti microSD memorijskim karticama te stražnju 12MP kameru i prednju 5MP kameru za video razgovore i fotografiranje selfija. Također, novi Note imat će i IP68 certifikat i bit će otporan na vodu i prašinu, što su opcije koje će budući vlasnici ovog uređaja sigurno cijeniti. Prošle godine Samsung je svoj Galaxy Note 5 predstavio u kolovozu, a u ovoj kompaniji vjerojatno slične planove imaju i za 'sedmicu' tako da bi već sljedećeg mjeseca službeno trebali saznati sve informacije o Galaxyju Note 7.  

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti