Google navodno radi na spajanju Androida i Chromea u jedinstven OS

Stiže nam Chromedroid?

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 29.10.2015. / 22:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Analitičari su godinama najavljivali Googleov potez kojim bi ovaj tehnološki gigant povezao svoj operativni sustav za pametne telefone, Android, te onu drugu inačicu sustava za prijenosnike Chrome OS.

Prema pisanju Wall Street Journala, Google već 2 godine navodno radi na povezivanju Androida i Chrome OS-a, a očekuje se kako bi novopečeni OS mogao ugledati svijetlo dana početkom 2017., dok bi već početkom sljedeće godine mogla izroniti prva verzija namijenjena beta korisnicima. 

Isti izvor također navodi kako bi se ovaj spoj tih dvaju operativnih sustava mogao pronaći i u verziji namijenjenoj računalima, no još nije jasna strategija plasiranja tog novog operativnog sustava na tržište. Uglavnom, moguće su dvije varijante - Google će Android (onaj za PC) predstaviti kao projekt otvorenog koda te isti ponuditi svim proizvođačima računala, a postoji i mogućnost da će Google zaštititi taj novi OS i "vrtjeti" ga samo na svojim laptopima iz Chromebook linije.

Iako je još rano za bilo kakve detaljnije špekulacije, vrijedi vjerovati kako će Google (ako se ne radi tek o glasinama) kombinaciju ovih dvaju operativnih sustava predstaviti na sljedećem Google I/O eventu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti