Google priznao da je privatna videa slao potpunim strancima, ali više od dva mjeseca nakon incidenta

Google je opet bio nestašan pa su njegovi pametni algoritmi slali privatna videa korisnika potpunim strancima. Za sve je kriv bio, tvrde iz Google, bug koji je u međuvremenu otklonjen.

Branimir Vorša | 04.02.2020. / 13:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je poslao e-mail korisnicima njihova servisa Google Photos da su nekima od njih njihova privatna videa greškom poslana potpunim strancima. Za grešku je kriv Googleov servis Takeout, koji korisnicima omogućuje da preuzimaju svoje podatke, jer je između 21. i 24. studenog 2019. godine imao "tehničke poteškoće".

Te tehničke poteškoće dovele su do toga da manji broj korisnika servisa Google Photos dobije privatna videa drugih korisnika, ni krivi ni dužni.

Google je tek sad, u veljači, odnosno više od dva mjeseca kasnije, samo nonšalantnim e-mailom obavijestio korisnike o tom propustu, ali bez detalja o tome koliki je broj korisnika oštećen tim propustom i bez obznane broja privatnih videa koja su upućena na krive adrese.

Ti korisnici možda su zaprimili ili nepotpune arhive ili videa - ne fotografije, koji im ne pripadaju. Popravili smo taj problem te proveli duboku analizu kako bismo spriječili da se bilo što slično ikad ponovi. Žao nam je što se to dogodilo, rekli su iz Googlea za 9to5Google.

Google je pet dana nakon ranije navedenog perioda popravio "tehnički problem", a 9to5Google izvještava da je manje od 0,01 posto korisnika servisa Google Photos bilo zahvaćeno time.

Dakle, ako uzmemo u obzir da servis Google Photos koristi više od milijardu ljudi, onda je riječ o oko 100.000 korisnika. To uopće nije zanemariva brojka.

Google se ispričao korisnicima za svaku neugodnost koju je njihov propust uzrokovao.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti