Google sa 100 tisuća eura podržao projekt Udruge "Suradnici u učenju" kojim se promiče sigurnost djece i mladih na internetu

Obrazovni online tečaj za kreiranje igara bit će besplatan i javno dostupan svim učenicima i nastavnicima.

Martina Čizmić | 05.02.2020. / 14:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je putem svoje filantropske podružnice Google.org dodijelio financijska sredstva Udruzi "Suradnici u učenju" za provođenje projekta "Growing up on a safer Internet". Cilj projekta je educirati nastavnike, učenike i njihove roditelje o opasnostima i sigurnosti na internetu.

Google.org Impact Challenge on Safety fond je vrijedan 10 milijuna eura za podršku organizacijama diljem Europe koje rade na suzbijanju mržnje i ekstremizma unutar svojih zajednica te na jačanju online sigurnosti djece i mladih. Financijska sredstva dodijeljena u sklopu natječaja Google.org Impact Challenge on Safety omogućit će kreiranje online igara s fokusom na sigurnost putem kojih će se učenici upoznati s pitanjima sigurnosti na internetu. Također, pripremit će se priručnik kojim će se uvesti moderni pristupi usmjereni na učenike o tome kako uspješno koristiti obrazovne igre u školi i kako unaprijediti roditeljsko znanje o mogućnostima interneta i načinima online zaštite djece. Obrazovni online tečaj za kreiranje igara bit će besplatan i javno dostupan svim učenicima i nastavnicima.

Izuzetno smo ponosni i sretni što je Udruga 'Suradnici u učenju' jedna od 29 organizacija koja je u sklopu natječaja Google.org Impact Challenge on Safety osigurala financijska sredstva u iznosu od 100 tisuća eura za projekt 'Growing up on a safer Internet' koji je usmjeren na edukaciju nastavnika, učenika i njihovih roditelja o odgovornom i sigurnom korištenju interneta. Na natječaj se prijavilo više od 870 projekata, čime je ovaj uspjeh za Udrugu još veći te nas potiče i obavezuje na još kvalitetniji rad, izjavio je Darko Rakić, predsjednik Udruge "Suradnici u učenju".

Udruga "Suradnici u učenju" promiče primjereno i svrhovito korištenje obrazovnih tehnologija u svim područjima obrazovanja te cjeloživotno učenje nastavnika i učenika. Geografski raspoređeni po cijeloj Hrvatskoj i neovisni, članovi Udruge putem virtualnih prostorija za sastanke stvaraju pozitivno i poticajno okruženje u kojem obrazovni stručnjaci mogu razmjenjivati svoja iskustva, dobiti kvalitetne i aktualne informacije, biti inovativni, kreativni i stalno se usavršavati.

Na natječaj Google.org Impact Challenge on Safety za dodjelu financijskih sredstava, koji je najavljen prošle godine, prijavilo se više od 870 projekata iz 44 zemlje diljem svijeta. Ukupna vrijednost fonda od 10 milijuna eura raspodijelit će se između 29 odabranih organizacija iz 14 zemalja koje će implementirati projekte u 21 zemlji.
Googleova je misija osigurati ljudima online sigurnost. Uz korisne alate i značajke koje minimiziraju rizik štetnog sadržaja i pomažu obiteljima da ostanu sigurne na internetu, Google surađuje sa stručnjacima, akademicima i regulatorima diljem svijeta na poboljšanju sigurnosti interneta u cjelini. Pregled praktičnih savjeta i alata za online sigurnost dostupni su na Google centru za sigurnost.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti