Grad Zagreb i CRANE domaćini najvećeg skupa poslovnih anđela i investitora u Europi

Grad Zagreb i Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) domaćini su najveće europske konferencije poslovnih anđela i investitora.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.03.2016. / 14:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Grad Zagreb i Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) domaćini su najveće europske konferencije poslovnih anđela i investitora - EBAN Winter University 2016., koja će se održati 29. i 30. studenog 2016. godine, u Zagrebu, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Konferenciju su danas najavili Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) kao organizator, te Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, kao suorganizator ovog projekta. EBAN Winter University se održava jednom godišnje te kao domaćini ove godine očekujemo preko 1.500 sudionika, od čega 400 investitora i poslovnih anđela te 100 startupova iz cijelog svijeta, što je čini najvećom poslovnom konferencijom ikad organiziranom u Zagrebu.

„Na prošlogodišnjoj konferenciji u Kopenhagenu razgovarali smo s tamošnjim gradonačelnikom i danskim princem. U tom trenutku, postalo je jasno da trebamo dovesti ovu veliku konferenciju u Hrvatsku kako bi osnažili i dali podršku razvoju hrvatskom poduzetništvu i startup sceni. Inicijativu su od početka prepoznali i podržali Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović i Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Intenzivno smo lobirali posljednja tri mjeseca i trud se isplatio“, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a. „Suradnja između CRANE-a i Grada Zagreba započela je još prošle godine kada je CRANE postao partner Grada Zagreba u projektu Zagreb Connect. Suradnja se pokazala iznimno uspješnom i upravo zbog toga ćemo ove godine spojiti startup konferenciju Zagreb Connect i EBAN Winter University 2016. Ovo je događaj s istim ciljevima - spajanje mladih poduzetnika s poslovnim anđelima i investitorima, te ćemo na taj način dobiti jedinstven događaj u Hrvatskoj i šire.“


Gradonačelnik Grada Zagreba naglasio je važnost održavanja ovog događaja jer je cilj sustavno razvijati prepoznatljivost Zagreba kao odredišta organizacije europskih poslovnih događanja. Konferencija veličine i važnosti kao EBAN Winter University osigurat će Hrvatskoj veliku pažnju internacionalnih poslovnih anđela i investitora i omogućiti hrvatskim startupovima da svoje ideje predstave na globalnoj razini. U Europi poslovni anđeli godišnje investiraju preko 7,5 milijardi eura, a iz godine u godinu bilježi se trend porasta investicija.


„Grad Zagreb će svoju podršku razvoju visoko tehnološkim tvrtkama dati i kroz novi tehnološki park, bolje reći poslovni inkubator, koji opremamo u Paviljonu 12 na Zagrebačkom velesajmu, te će za naše poduzetnike biti otvoren već ove godine. Osigurat ćemo prostor, mentorstvo i sve što je potrebno za razvoj poduzetničkih ideja“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić. Također, najavljeno je da će Grad Zagreb pripremiti i nove financijske instrumente za financiranje startupova, budući da u Hrvatskoj takve podrške našim mladim poduzetnicima još nema.


Winter University pokrenula je Europska mreža poslovnih anđela (EBAN) koja predstavlja suradnju investitora fokusiranih na startupove i poduzeća u ranim fazama razvoja, te broji preko 250 organizacija poslovnih anđela i više od 20.000 investitora. U Hrvatskoj će se ove godine održati 15. izdanje konferencije koja će okupiti najbolje stručnjake u području investicija te ponuditi informacije i uvid u nove trendove na svjetskoj startup sceni. U konkurenciji za organizaciju EBAN Winter Universityja 2016., pored Hrvatske, bile su Norveška, Švedska i Ukrajina. U Istanbulu u veljači ove godine na World Business Angels Investment forumu, CRANE-u je službeno dodijeljeno domaćinstvo za EBAN Winter University 2016 konferenciju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti