Honor 8 Pro – 'najbolji Huaweijev telefon do sada'

Ovaj smartphone dolazi sa snažnim procesorom i velikim ekranom, a na tržištu ga očekujemo 20. travnja po cijeni od 549 eura

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.04.2017. / 15:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako tražite moćan Android s velikim ekranom, snažim hardverom i kvalitetnom kamerom, a novi modeli Samsungovih Galaxy S modela su vam preskupi, kao zanimljiv izbor nameće se novi model Huaweijevog branda Honor. Model Honor 8 Pro dolazi s velikim ekranom dijagonale 5,7 inča rezolucije 2.560x1.440 piksela, pokreće ga Kirin 960 osmojezgreni procesor, ima 6GB RAM-a i veliku bateriju kapaciteta 4.000mAh.

Ovaj uređaj dolazi i s dvije stražnje kamere rezolucije 12MP, s prednje strane nalazi se 8MP kamera, a od ostalih opcija treba izdvojiti 64GB interne memorije koja se može proširiti microSD memorijskim karticama (tako da korisnici neće imati problema s pohranom velike količine sadržaja), ima senzor za otiske prstiju, USB-C priključak, podršku za NFC i brzo punjenje baterije. U recenzijama koje su do sada objavljene na internetu hvali se i dizajn i izrada ovog telefona (zaobljeni rubovi i aluminij) kojeg neki novinari uspoređuju s iPhoneom 7 Plus, a dolazi s instaliranim Android 7 Nougat operativnim sustavom i Huaweijevim EMUI 5.1 sučeljem. Također, zahvaljujući naprednom algoritmu, ovaj će telefon 'naučiti' koje se aplikacije najčešće koriste te će optimizirati korištenje memorije. Još jedna zanimljivost jest i način pakiranja Honora 8 Pro čija se kutija može pretvoriti u Google Cardboard u koji možete staviti telefon i pregledavati VR sadržaj.

Na The Vergeu kažu kako je riječ o telefonu koji je malo bolji od Huaweijevog modela P10, ali uz nižu cijenu. Slično razmišljaju i novinari Engadgeta prema kojima je Honor 8 Pro najjači Huaweijev telefon do sada, a kada se pojavi u prodaji na europskom tržištu (što bi trebalo biti 20. travnja), njegova cijena na europskom tržištu iznosit će 549 eura.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti